Krúpy

Hubový kubo

Autor receptu: redakcia

4
porcie
40 minút
príprava
20 minút
na 190-200 °C

Suroviny

Postup

  1. Sušené huby zalejeme horúcou vodou a necháme 30 minút stáť, aby zmäkli. Krúpy prepláchneme dôkladne v studenej vode a scedíme. Cibuľu nakrájame nadrobno a opražíme na polovici bravčovej masti. Pridáme krúpy, opražíme a osolíme. Zalejeme podľa potreby vodou, pridáme rascu a uvaríme domäkka.
  2. Uvarené krúpy dochutíme cesnakom, korením, sušeným majoránom a premiešame. Zmes rozdelíme do zapekacích misiek vytretých masťou.
  3. Rúru predhrejeme na 190–200 °C, zmes posypeme namočenými sušenými a čerstvými alebo mrazenými hubami, ktoré sme orestovali na troške masti a ochutili soľou, korením a rascou a dáme na 20 minút zapiecť. Pred servírovaním posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou.