Krúpy
Hubový kubo
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
40 minút príprava |
20 minút na 190-200 °C |
Postup- Sušené huby zalejeme horúcou vodou a necháme
30 minút stáť, aby zmäkli. Krúpy prepláchneme
dôkladne v studenej vode a scedíme. Cibuľu nakrájame
nadrobno a opražíme na polovici bravčovej masti. Pridáme krúpy, opražíme a osolíme. Zalejeme podľa
potreby vodou, pridáme rascu a uvaríme domäkka.
- Uvarené krúpy dochutíme cesnakom, korením,
sušeným majoránom a premiešame. Zmes rozdelíme do zapekacích misiek vytretých masťou.
- Rúru predhrejeme na 190–200 °C, zmes posypeme namočenými sušenými a čerstvými
alebo mrazenými hubami, ktoré sme orestovali
na troške masti a ochutili soľou, korením a rascou
a dáme na 20 minút zapiecť. Pred servírovaním
posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou.
|