Hubové krupoto na víne s bryndzou, kešu a slaninkou

klimeczek - fotkaklimeczek, 30. septembra 2018 9:20
Ďalšie recepty »
Hubové krupoto na víne s bryndzou, kešu a slaninkouFoto: Klimeczek

Milujem fúzie a prepájanie tradičnej kuchyne s niečim malým novým. Inovovať a kreovať to je moje. Aj preto táto fúzia. Huby, krúpy či bryndza sú naše a poznáme ich z viacerých jedál - prečo ich však nespojiť v jedno???

4
porcie
10 min
príprava
20 min
tepelná úprava

Suroviny

Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Krúpy uvarte v mierne osolenej vode do stavu "al-dente". Sušené huby namočte, hlivu, šampiňóny a šalotku očistite a nasekajte na jemno. V strednom kastróle na oleji orestujte šalotku do sklovita. Pridajte štipku rasce, nasekané huby a mierne okoreňte. Pridajte scedenú zmes sušených húb, podlejte vínom a odvarte alkohol. Pridajte predvarené krúpy a zredukujte pokým budú uvarené. Pridajte maslo a nasekanú jarnú cibuľku. Dochuťte soľou a korením.

  2. 2

    Kešu oriešky nasekajte na jemno. Bryndzu zmiešajte s mandľovým mliekom, mokrými rukami tvarujte malé guličky, ktoré obaľujte v sekaných kešu orieškoch.

  3. 3

    Servírujte spolu v hlbokom tanieri.

Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist