Hubové krupoto
Hubové krupoto

Hubové krupoto na víne s bryndzou, kešu a slaninkou

klimeczek - fotkaklimeczek, 30. septembra 2018
Hubové krupoto na víne s bryndzou, kešu a slaninkou
Foto: Klimeczek

Milujem fúzie a prepájanie tradičnej kuchyne s niečim malým novým. Inovovať a kreovať to je moje. Aj preto táto fúzia. Huby, krúpy či bryndza sú naše a poznáme ich z viacerých jedál - prečo ich však nespojiť v jedno???

4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

50 g (zmes)
150 g
150 g
300 g
2 ks
2 ks
200 ml
100 g
100 g
50 g
50 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Krúpy uvarte v mierne osolenej vode do stavu "al-dente". Sušené huby namočte, hlivu, šampiňóny a šalotku očistite a nasekajte na jemno. V strednom kastróle na oleji orestujte šalotku do sklovita. Pridajte štipku rasce, nasekané huby a mierne okoreňte. Pridajte scedenú zmes sušených húb, podlejte vínom a odvarte alkohol. Pridajte predvarené krúpy a zredukujte pokým budú uvarené. Pridajte maslo a nasekanú jarnú cibuľku. Dochuťte soľou a korením.

  2. 2

    Kešu oriešky nasekajte na jemno. Bryndzu zmiešajte s mandľovým mliekom, mokrými rukami tvarujte malé guličky, ktoré obaľujte v sekaných kešu orieškoch.

  3. 3

    Servírujte spolu v hlbokom tanieri.

Diskusia k receptu

10 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: