Hubové krupoto na víne s bryndzou, kešu a slaninkou

Foto: Klimeczek
Milujem fúzie a prepájanie tradičnej kuchyne s niečim malým novým. Inovovať a kreovať to je moje. Aj preto táto fúzia. Huby, krúpy či bryndza sú naše a poznáme ich z viacerých jedál - prečo ich však nespojiť v jedno???
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
50 g (zmes) |
|
150 g |
|
150 g |
|
300 g |
|
2 ks |
|
2 ks |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
200 ml |
|
100 g |
|
100 g |
|
50 g |
|
|
|
50 ml |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Krúpy uvarte v mierne osolenej vode do stavu "al-dente". Sušené huby namočte, hlivu, šampiňóny a šalotku očistite a nasekajte na jemno. V strednom kastróle na oleji orestujte šalotku do sklovita. Pridajte štipku rasce, nasekané huby a mierne okoreňte. Pridajte scedenú zmes sušených húb, podlejte vínom a odvarte alkohol. Pridajte predvarené krúpy a zredukujte pokým budú uvarené. Pridajte maslo a nasekanú jarnú cibuľku. Dochuťte soľou a korením.
- 2
Kešu oriešky nasekajte na jemno. Bryndzu zmiešajte s mandľovým mliekom, mokrými rukami tvarujte malé guličky, ktoré obaľujte v sekaných kešu orieškoch.
- 3
Servírujte spolu v hlbokom tanieri.
Tiež krupoto:
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Tipy na články
Ďalšie recepty
- 2
Pořad neznám, ale zmínka o pramenu inspirace by byla ku prospěchu. Ani u následného receptu tomu není jinak.