Hubová plnka

Hubník

Autor receptu: redakcia

4
porcie
45 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Do hrnca nalejeme mlieko, pridáme krupicu, štipku soli a uvaríme na hustejšiu kašu.
  2. Huby vopred namočíme. Cibuľu nakrájame nadrobno a orestujeme na bravčovej masti, pridáme prelisovaný cesnak, huby, soľ a rascu a krátko ešte restujeme.
  3. Chlieb alebo pečivo nakrájame na kocky. Všetko spolu dobre zmiešame a pridáme vajcia. Zmes dochutíme muškátovým kvetom, nasekanou petržlenovou vňaťou a majoránom a prípadne dosolíme.
  4. Zmes rozprestrieme do vymasteného a strúhankou vysypaného pekáča alebo do formy (srnčieho chrbta) a pečieme asi 45 minút na 180 °C.