Hruškovo-makový kysnutý koláč s hrozienkami fotorecept
Foto: babkamt
Tentokrát som zarobila kysnuté cesto podľa @enrrgizer.Pridávam link:http://varecha.pravda.sk/recepty/kysnute-pecene-buchty-fotorecept/7657-recept.html
na 180 °C
Suroviny
750 g |
|
0,5 čl |
|
4 PL |
|
200 ml |
|
375 ml (vlažné) |
|
30 g |
|
1 PL |
|
4 - 5 ks (zrelé) |
|
hrsť |
|
1 PL |
|
50 g |
|
1 čl |
|
1 čl |
|
Postup
-
1
Dnes nebudem popisovať prípravu kysnutého cesta. Potrebovala som väčšie množstvo koláčov, preto som robila cesto podľa @enerrgizer. S cestom sa dobre pracuje. Spravila som na môj najväčší plech 34 x 44 cm slivkový osúch s makom. Zo zvyšku cesta som spravila tento hruškovo - makový koláč s hrozienkami. Sklenenú misku som vymastila. Rukami som rozprestrela cesto. Kraje som natrela olejom. Poukladala som na cesto polovičky hrušiek. Posypala som ich hrozienkami namočenými v ume.
-
2
Nakoniec som na hrušky dala zvyšný mak, ktorý mi zostal zo slivkového osúchu. Koláč som ešte posypala cukrom, 1 čl vanilky a škoricou.
-
3
Piekla som ho na 180°C cca 25 min.
-
4
Prvý som upiekla slivkový osúch. Po ňom nasledoval hruškový.
-
5
Tu je hruškový koláč v reze. Na ozdobu taniera som dala kúsok letného orgovánu.
budleja-letný orgován-motýlí ker..aj nám kvitne a krásne vonia..
Ja si dám masť, mám kačaciu a tú spotrebúvam. Ešte máme slivky tak si spravím s tvojou hruškovou kombináciou, hrozienka u nás nemajú radi stravníci. Momentálne som v kolotoči pečenia sliviek, nemá to chybu :-)