Langoše

Hrnčekový recept na langoše

Autor receptu: mysiacik

Tento recept je na rýchle nekysnuté langoše, u nás veľmi obľúbeny :D

5
porcií
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Múku, soľ, cukor, kypriaci prášok si zmiešame a pomaly pridáme kyslú smotanu a jeden hrnček nastrúhaného syra :)
  2. Vypracujeme si cesto, ktoré rozdelíme na 5 zhruba rovnakých častí vyvaľkáme na placku v tvare nášho langoša a do stredu nasypeme syr, nakoniec spojíme jeho konce tak, aby vznikla klasická buchta a opäť vyvaľkáme a dáme smažiť na rozohriaty olej z každej strany :) keď je langoš pekne opečený, vytiahneme, necháme vychladnúť a obložíme tak, ako to máme radi.
  3. Dobrú chuť.