Langoše
Hrnčekový recept na langoše
Autor receptu: mysiacik
Tento recept je na rýchle nekysnuté langoše, u nás veľmi obľúbeny :D
5 porcií |
15 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Múku, soľ, cukor, kypriaci prášok si zmiešame a pomaly pridáme kyslú smotanu a jeden hrnček nastrúhaného syra :)
- Vypracujeme si cesto, ktoré rozdelíme na 5 zhruba rovnakých častí vyvaľkáme na placku v tvare nášho langoša a do stredu nasypeme syr, nakoniec spojíme jeho konce tak, aby vznikla klasická buchta a opäť vyvaľkáme a dáme smažiť na rozohriaty olej z každej strany :) keď je langoš pekne opečený, vytiahneme, necháme vychladnúť a obložíme tak, ako to máme radi.
- Dobrú chuť.