Lokše z kyslého mlieka - Pežgovniky fotorecept
Foto: coldbery
Tieto lokše nám robila ešte naša mamka a ako deti sme to veľmi obľubovali...je to recept na taku ľahkú večeru čisté s maslom ,alebo Zobraziť celý popisTieto lokše nám robila ešte naša mamka a ako deti sme to veľmi obľubovali...je to recept na taku ľahkú večeru čisté s maslom ,alebo obložené a sýtnejšie na raňajky...:-)))
príprava
Postup
-
1
všetky ingredencie zmiešame,aby bolo cesto vláčne a nie husté...( podľa potreby pridávame múku,alebo kysle mlieko.
-
2
cesto necháme asi pol hod. odpočívať.....
-
3
potom z cesta robíme placky....hrúbka lokší závisi od množstva sódybikarbóny...viac- hrubšie...menej - tenšie (chrumkavejšie)...:-)))
-
4
ktore pečieme na plechu,alebo teflonovej panvici na strednej teplote...:-)))
-
5
hotove a vychladnute potierame maslom,alebo masťou a obložíme podľa chuti...
-
6
ja to najviac obľubujem s maslom a obložené,, prošutom" a čiernou kávou....:-)))
toto sa u nás nikdy nerobilo...ale ja som chcela vyskúšať-a nebanujem..dnes boli k polievke ..som spokojná..veľmi mi chutili...je tu viac týchto istých "lokší" na kyslom mlieku...takže pomohlo aj s komentármi..noo-ved nakoniec-je to veľmi jednoduchý recept...a také mám rada...dakujem..
pozdravujem a ďakujem