Hrnčekové jablkovo-makové krémové rezy fotorecept
Foto: helena10
Sladká dobrota, ktorá poteší. Upečiete rýchlo pomocou 2 dl hrnčeka na plechu 20 x 30 cm.
Suroviny
Jablkovo-makové cesto: | |
3 ks |
|
1 hrnček (200 ml) |
|
štipka |
|
1 hrnček |
|
1 KL |
|
1/2 hrnčeka |
|
2 hrnčeky |
|
1 bal. |
|
1 hrnček (mletý neochutený) |
|
700 g (nakrájané očistené) |
|
Jogurtovo-smotanový krém: | |
400 g |
|
200 g |
|
4 PL |
|
1 bal. (Dr.Oetker, 50 g) |
|
Postup
-
1
Najprv vám všetkým ponúkam pohľad na nádherného bociana čierneho, ktorého sme videli na dnešnej prechádzke v našom regióne v Pieninách.
-
2
Jablká očistím, nakrájam na menšie kocky a pokvapkám trochou citrónovej šťavy.
- 3
Celé vajcia vyšľahám s mliekom, pridám štipku soli, kryštálový cukor, olej a ďalej šľahám. Múku zmiešanú s kypriacim práškom pridávam po častiach, premiešam. Nakoniec vsypem mletý mak, prešľahám.
- 4
Polovicu makového cesta vylejem na plech, ktorý som vyložila papierom na pečenie. Na cesto rozložím nakrájame jablká a nalejem rovnomerne zvyšok cesta.
- 5
Pečiem vo vyhriatej rúre na 175 stupňov 30 - 35 minút. Skontrolujem drevenou špajľou.
- 6
Vrch vychladeného koláča natieram krémom, ktorý som vyšľahala z bieleho jogurtu, kyslej smotany a práškového cukru so želatínovým stužovačom podľa návodu na obale. Nechávam v chladničke celú noc.
Tiež jablkový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
Verím, že budete spokojní. Pekný víkend. 🌞