Jablkový zákusok

Hrnčekové jablkovo-makové krémové rezy (fotorecept)

Autor receptu: helena10

Sladká dobrota, ktorá poteší. Upečiete rýchlo pomocou 2 dl hrnčeka na plechu 20 x 30 cm.

Suroviny

Postup

  1. Najprv vám všetkým ponúkam pohľad na nádherného bociana čierneho, ktorého sme videli na dnešnej prechádzke v našom regióne v Pieninách.
  2. Jablká očistím, nakrájam na menšie kocky a pokvapkám trochou citrónovej šťavy.
  3. Celé vajcia vyšľahám s mliekom, pridám štipku soli, kryštálový cukor, olej a ďalej šľahám. Múku zmiešanú s kypriacim práškom pridávam po častiach, premiešam. Nakoniec vsypem mletý mak, prešľahám.
  4. Polovicu makového cesta vylejem na plech, ktorý som vyložila papierom na pečenie. Na cesto rozložím nakrájame jablká a nalejem rovnomerne zvyšok cesta.
  5. Pečiem vo vyhriatej rúre na 175 stupňov 30 - 35 minút. Skontrolujem drevenou špajľou.
  6. Vrch vychladeného koláča natieram krémom, ktorý som vyšľahala z bieleho jogurtu, kyslej smotany a práškového cukru so želatínovým stužovačom podľa návodu na obale. Nechávam v chladničke celú noc.