Hríbové ragú s polentou a vajcom

Autor receptu: redakcia

4
porcie
45 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Vodu s vývarom privedieme do varu a postupne za stáleho miešania pridávame kukuričnú krupicu. Znížime na najnižšiu teplotu a za občasného premiešania varíme cca 15 min.
  2. Medzitým nakrájame hríby, cesnak a šalotku, osmažíme ich na olivovom oleji, pridáme hríby, chvíľu smažíme a potom zalejeme vývarom, dochutíme bylinkami a soľou a chvíľu podusíme.
  3. Do hotovej polenty zamiešame maslo a syr. Stratené vajcia si pripravíme tak, že do vriacej vody dáme asi za lyžičku octu a rozklepneme vajíčko, povaríme cca 90 sekúnd a sitkom vytiahneme. Varíme vždy po jednom vajíčku.
  4. Potom už len naservírujeme polentu, navrstvíme na ňu hríbové ragú, stratené vajce, posypeme cesnakovou strúhankou, ktorú si pripravíme tak, že na masle opražíme strúčik cesnaku a pridáme strúhanku, dozdobíme vetvičkou rozmarínu a podávame.
  5. Tip od šéfkuchára: polentu si pripravte skôr a dajte do formičky, aby stuhla.