Hríbové ragú s polentou a vajcom
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
45 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup- Vodu s vývarom privedieme do varu a postupne za stáleho miešania pridávame kukuričnú krupicu. Znížime na najnižšiu teplotu a za občasného premiešania varíme cca 15 min.
- Medzitým nakrájame hríby, cesnak a šalotku, osmažíme ich na olivovom oleji, pridáme hríby, chvíľu smažíme a potom zalejeme vývarom, dochutíme bylinkami a soľou a chvíľu podusíme.
- Do hotovej polenty zamiešame maslo a syr. Stratené vajcia si pripravíme tak, že do vriacej vody dáme asi za lyžičku octu a rozklepneme vajíčko, povaríme cca 90 sekúnd a sitkom vytiahneme. Varíme vždy po jednom vajíčku.
- Potom už len naservírujeme polentu, navrstvíme na ňu hríbové ragú, stratené vajce, posypeme cesnakovou strúhankou, ktorú si pripravíme tak, že na masle opražíme strúčik cesnaku a pridáme strúhanku, dozdobíme vetvičkou rozmarínu a podávame.
- Tip od šéfkuchára: polentu si pripravte skôr a dajte do formičky, aby stuhla.
|