Hráškové rizoto s hovädzím sašimi

Autor receptu: redakcia

Suroviny

Postup

  1. Sviečkovicu zľahka osolíme a okoreníme drveným korením. Na rozpálenej panvičke si opečieme sviečkovicu sprudka zo všetkých strán, následne opekáme pri zníženej teplote ešte 1 minútu z každej strany. Sviečkovicu si prikrytú odložíme bokom na tanieri.
  2. Na polovičke masla speníme nadrobno nasekanú šalotku do sklovita a pridáme ryžu, spolu restujeme, keď šalotka začne chytať farbu, podlejeme bielym vínom a miešame, kým sa víno odparí. Za častého miešania potom podlievame postupne horúcim vývarom, kým ho neminieme. Pri poslednom podliatí pridáme aj hrášok a hráškové struky. Keď dosiahneme požadovanú konzistenciu ryže (mala by mať pevný stred – al dente), pridáme strúhaný parmezán, vypneme sporák a pridáme aj ostatné studené maslo, dochutíme – pozor ak bol vývar už ochutený!
  3. Rizoto servírujeme do hlbokých tanierov, pridáme 2-3 tenučké plátky sviečkovice, ktoré pokvapkáme sladkou sójovou omáčkou.