Hrášková polievka inak
Autor receptu: tekvica
Nazbierala som hrášok a rozmýšľala som, čo s ním. Pozrela som do chladničky a uvidela
kvások a skrsol mi v hlave
nápad. Napodiv je to skutočne dobré.
4 porcie |
5 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Najprv som vylúskala hrášok. Ošúpala som cibuľu a nakrájala na malé kúsky. Rozohriala som v kastróliku maslo a poopekala cibuľu aj kúsok jej vňate, zaliala som trochou vody, pridala zemiaky, vody toľko, aby sa zemiaky varili. Po 5 minútach som pridala hrášok a varila znovu 5 minút. V mlieku som rozhabarkovala kvások a zmes vliala ku základu. Nechala som celú polievku za stáleho miešania povariť ešte ďalších 5 minút (taká päťminútovka). Osolila som, pridala petržlenovú vňať a podávala. Kto nemá deti, môže aj trošku pripikantniť. Dobrú chuť.