Hranolčeky

Hranolčeky s čerstvými bylinkami a cesnakovým dipom

Autor receptu: redakcia

6
porcií
20 (+ odstátie) minút
príprava
7 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Zemiaky ošúpeme a nakrájame na hranolčeky hrubé asi 1 cm. Nasypeme do misy so studenou vodou a prepláchneme, opakujeme ešte dvakrát, aby sme zemiaky zbavili škrobu.
  2. Najemno nasekané bylinky zmiešame s olivovým olejom.
  3. Dip: Ošúpaný cesnak nakrájame na jemné plátky a zmiešame s majonézou a s jogurtom. Pridáme mleté čierne korenie a dochutíme soľou.
  4. Hranolčeky scedíme a presypeme na utierku, necháme oschnúť. Na panvici alebo vo fritéze rozpálime hrubšiu vrstvu oleja a hranolčeky v ňom dozlatista vypražíme. Ochutíme soľou a premiešame s bylinkami v oleji. Hranolčeky ihneď podávame s cesnakovým dipom.