Hovädzie na štýl sviečkovej podľa Bogar-a

Autor receptu: bogar

no mala som doma hovädzie hovorím čo s ním , maďarský guláš? ee to sme mali nedávno , tak som skúsila toto :) ...

4-6
porcie
20 minút
príprava
160 minút
tepelná úprava

Postup

  1. tu som si nachystala surovinky :)
  2. hovädzie mäso som umyla a osušila kuchynskou utierkou , ostrým nožom som do mäsa urobila dierky a naplnila ich raz cesnakom a raz slaninou, :)
  3. ... na olivovom oleji som si spenila cibuľku a zvýšila sa mi aj slanina tak som ju tam prihodila keď dostane cibuľa a slanina správnu farbu pridala som koreniny ( rascu, majorán, kari, bazalku, čierne korenie, soľ) :) a.......
  4. .....hneď do opraženej cibuli a slaniny som pridala celý kus našpikovaného mäsa a poopekala som ho z každej strany .........
  5. takto vyzerá opražené a môžme pridať zeleninu......
  6. pridala som mrkvu , petržlen celý ale aj vňať, zeler, 2 strúčiky cesnaku, mrkvu, polovicu citróna, bobkový list, a zaliala som to horúcou vodou.
  7. mäso som varila asi 2 hod, v zakrytom hrnci ... potom som ho vybrala spolu aj s polkou citróna a bobkovým listom zvyšok som rozmixovala ponorným mixérom, pridala som smotanu na varenie rozmiešanú s lyžicou múky..........
  8. omáčku som ochutnala a zdala sa mi kyslastá tak som pridala trochu cukru. Mäso som nakrájala na plátky a pridala späť do omáčky...nechala prevrieť, ešte lyžička horčice a prajem dobrú chuť :)