Hovädzie na smotane s brusnicami

Autor receptu: redakcia

4
porcie

Postup

  1. Zeleninový základ: Koreňovú zeleninu nakrájame nadrobno a orestujeme na údenej slanine. Pridáme soľ, hnedý cukor, koreniny. Skaramelizujeme s horčicou a brusnicami. Zalejeme vínnym octom, necháme čiastočne odpariť a až teraz zalejeme vývarom. Povaríme, dochutíme a dusíme do mäkka.
  2. Omáčka: Zeleninový základ scedíme a mäkkú zeleninu rozmixujeme do hladka. Konzistenciu omáčky upravíme vývarom a smotanou. Na dochutenie použijeme citrónovú a pomarančovú šťavu. Nakoniec zjemníme maslom.
  3. Mäso nakrájame na hrubšie steaky a opečieme, ugrilujeme z oboch strán. Odložíme na teplé miesto a necháme odležať a dozrieť. Osolíme a okoreníme. Pri servírovaní môžeme pridať aj koreňovú zeleninu nakrájanú na drobné kocky, ktorú sme sparili vo vývare a orestovali so slaninkou a petržlenovou vňaťou.
  4. Očistenú zeleninu nakrájame nadrobno a orestujeme na slanine, šťavu zredukujeme spolu s citrónom a pomarančom a zjemníme vyšľahanou smotanou a maslom.