Hovädzie na pive (fotorecept)
Autor receptu: janger
...so zeleninkou, zemiakmi ....a z jedneho hrnca :-). Vyborne papkanie, ked je vonku tak zima, ako teraz.
4 porcie |
20 minút príprava |
120 minút tepelná úprava |
Postup
- Maso pokrajame na kocky.
- Zo zelerovych stoniek stiahneme zilky (fuzy).
- Vsetku zeleninu pokrajame. Vacsiu cast cibule pokrajame na drobucko a cast na polmesiaciky.
- Maso posolime, okorenime a poprasime mukou.
- V hrnci roztopime cast tuku ( ci uz maslo, olej alebo iny tuk) a postupne, po castiach oprazime masko.
- Ked je vsetko maso oprazene, vyberieme ho. Do toho isteho hrnca dame zbytok tuku a dame poprazit mrkvu, pokrajany cesnak, cibulu a dve pokrajane zelerove stonky (dve si odlozime na neskor).
- Zeleninku chvilku poprazime a pridame k nej maso.
- Zalejeme to asi s 250ml horucej vody a tmavym pivom. Pridame kocku bujonu a bobkovy list.
- Zakryjeme pokrievkou a nechame dusit, kym je masko skoro makke.
- Pridame zemiaky.
- Povarime, kym su zemiaky makke. Na koniec pridame este zvysne, na kusky pokrajane zelerove stonky. A mozeme papat. Dobru chut!