Hovädzie fašírky

Hovädzie fašírky na čiernom pive s pečiarkami

Autor receptu: bugout

Hovädzie fašírky dusené v omáčke z čierneho piva, cibule a pečiarok. Ideálne so zemiakovou kašou...

Suroviny

Postup

  1. K mletému mäsu pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, strúčik cesnaku, strúhanku, soľ, korenie a vajce. Dobre premiešame a vyformujeme fašírky (z tohto množstva mäsa urobíme štyri väčšie). Opečieme ich chrumkava, 2 - 3 minúty z každej strany na silnejší výkon, aby mali peknú "kôrku".
  2. Kým sa fašírky opekajú, nakrájame si huby. Mäso vyberieme a postupne opečieme na masle huby, tak aby sa nezačali dusiť a potom pridáme nakrájanú cibuľu a ďalej opekáme. Po pár minútach nasleduje cesnak, premiešame a pridáme podľa chuti soľ a korenie.
  3. Zaprášime polievkovou lyžicou múky a chvíľu ďalej opekáme. Nasleduje pivo, ktoré po troške prilievame a stále miešame. Keď prilejeme všetko pivo, omáčku necháme trochu zredukovať a vrátime do nej fašírky. Stiahneme výkon na minimum a ešte desať minút dusíme.