Mäsová polievka
Mäsová polievka

Hovädzia jogurtová polievka s cícerom a pórom fotorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 11. mája 2017
Hovädzia jogurtová polievka s cícerom a pórom (fotorecept)
Foto: cesminaz

Velmi chutná polievka :-)

Suroviny

1 kg
1 veľký ks
800 g (konzerva)
1 - 2 ks
podľa potreby
Na zahustenie:
500 ml
3 PL
1 ks
3 dl
Na ochutenie:
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Potrebujeme bud 2 menšie alebo 1 velky hrubší pór. 1 - 2 zemiaky a 1 x 800 g konzervu cíceru. Pór si pokrájame na tenšie polokruhy a zemiaky na menšie kúsky. Cícer dáme do polievky aj so šťavou, lebo v nej je chut cíceru. Dalej si nakrájame hovädziu nožinu alebo mäsnate rebro na menšie kúsky. Ja som pridala ešte aj 2 kosti pre chuť...

    Hovädzia jogurtová polievka s cícerom a pórom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Mäso som zaliala s 2 l vody, osolila a dala do kuchty varit na 50 minut. Čiže do mäkka :-) Kto nemá kuchtu, ten varí obyčajne, ale potrvá to dlhšie. Ked je mäso mäkké, pridáme pór, cícer aj zemiaky. Dolejeme ešte vodu podla potreby, osolíme a dame mletú rascu. Napokon privedieme celé do varu...

    Hovädzia jogurtová polievka s cícerom a pórom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Ked sa nám už polievka začala variť, v jednej miske si do hladka rozmiešame jogurt, múku, vajce a vodu. Vylejeme do polievky tak, ze ako lejeme, tak hned aj rozmiešavame. Celé necháme variť 15 - 20 minut. Dovtedy zmäkne aj pór, aj zemiaky. Ku koncu varenia ešte dochutíme citrónovou šťavou a ak treba, dosolíme.

    Hovädzia jogurtová polievka s cícerom a pórom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Polievka je velmi chutná, výraznejšou pórovou chuťou. Výborne sa k nej hodí chlieb, poača, ale aj iné pečivo alebo aj lángoš :-)

    Hovädzia jogurtová polievka s cícerom a pórom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    V tanieri si ju podla chuti ešte môžte ochutiť mätou, Isotom (mletou červenou paprikou) alebo citrónom :-)

    Hovädzia jogurtová polievka s cícerom a pórom (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

dvorka
Na strednej škole keď som ešte chodievala na obedy, tak sme občas mávali bielu kuraciu polievku. Veľmi mi chutila. Doma som si občas priliala do polievky mlieko, ale jogurt je určite ešte lepší. Najbližšie vyskúšam. A s cícerom, pre mňa - nemá chybu.
izabella929
@cesminaz , nepochybovala som ani na minútu, že táto polievočka nie je od teba..u vás sa často používajú do vývarov smotany a jogurty.. super so všetkým, čo si do nej použila..
cesminaz
@Dvorka aj ja poznám kuraciu mliečnu polievku,varieva ju moja mama :-) S jogurtom to je vynikajuce,môzem ti len odporučit. @Terinka :-) myslim,ze by ti chutila. @Patroveckypitrs :-) budem rada ak vyskusas a dufam,ze sa ozves. @Izabelka :-) ano,je to presne ako píšeš..použivame do viacerích polievok jogurt :-) Ale tie polievky chutia fakt velmi dobre ;-P
kecemis
@Cesminaz to musim vyskusat. Este som, priznavam bez mucenia, nepouzil jogurt do polievky. Ak tak som vzdy daval len kyslu smotanu. Uz sa tesim.
klukodvody
Jako vždy zajímavý recept který si ukládám. To musím vyzkoušet protože si to neumím moc představit, ale vypadá skvěle a já polévky mám moc rád. Díky a srdečně zdravíme.
cesminaz
Mily @Kecemis s jogurtom je to iné,než so smotanou :-) uvidíš ak raz vyskusas.Je to velmi chutné. @Klukodvody dakujem za komentík :-) aj ja pozdravujem oboch! @Frezia ano polievka je velmi chutná :-) Budem rada ak vyskusas.
monty469
Polievka musi byt vyborna. Uz som od teba podobnu robila tam myslim isli masove gulky a tiez bola skvela.
cesminaz
@Monty469 (12.5.2017 20:13)

Ano pamätám sa,bola to tá s tymi mäsovymi gulkami :-) Aj tato je velmi chutná.Dakujem za komentik a krasny vikend zelam :-)
frezia
Tuto polievku som dnes varila po prvy raz a velmi nam chutila. Ten jogurt jej dal taky "smrnc", chuti celkom inak, ako smotanova.
Dakujem za vyborny recept.


cesminaz
@Frezia (8.6.2017 15:45)

Milá Frezia,dakujem za tvoju správu :-) som velmi rada,ze ti polievka chutila.Ano,jogurt a smotana má rozdielnu chuť.Ja mam jogurtové polievky velmi rada :-) Vdaka za vyskusanie a peknu fotku.
1x frezia
matilda143
Dnes bola na obed mäso nebolo hovädzie, ale jelenie nemala som pór tak som použila cibuľu aj tak výborná a potvrdzujem, že s tým jogurtom má úplne inú chuť. Bála som sa či sa ten jogurt s vajíčkom netrhne v horúcej polievke, ale všetko v pohode dokonca nabudúce nedám ani múku. Ďakujem @Cezminas za recept


cesminaz
@Matilda143 (10.6.2017 20:48)

Som velmi rada,ze ti polievka chutila.Jelenie mäso som ešte nejedla,ale iste by som ochutnala :-) S tou múkou by som neriskovala,inak môžeš preceďovať polievku cez sitko :-/ Vdaka za vyskúsanie receptu a tvoju odozvu s fotkou :-)