Dusené hovädzie mäso
Hovädzí plátok na škorici s farebnou zeleninou (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Náš nedeľný obed dnes z hovädzieho pliecka ochuteného škoricou, klinčekmi a farebnou zeleninou.
4 porcie |
80 minút príprava |
70 minút tepelná úprava |
Postup
- Hovädzie mäso som umyla, osušila.
- Trošku som ho naklepala.
- Bravčovú masť som nechala roztopiť a rozohriať.
- Plátky mäsa som sprudka opiekla z oboch strán a potom mäso vyložila na misu.
- Do výpeku som nakrájala 2 červené cibule a opiekla.
- Pridala som troška mletej papriky a podliala vývarom.
- Vložila som mäso, osolila, pridala bobkové listy, nové korenie, klinčeky, drvené chilli a varila, počas varenia som podliala vývarom.
- Keď bolo mäso mäkké, pridala som škoricu...
- ...hrozienka a na slabom plameni chvíľku nechala prejsť varom.
- Napokon som pridala farebnú sterilizovanú zeleninu a už iba spolu premiešala, lebo zelenina je mäkká netreba ju variť.
- Podávala som s ryžou a hruškovým kompótom. Sirôtky, ktoré som použila na zdobenie sú jedlé.
Prajem vám dobrú chuť
- Na sporáku sa mi varil hovädzí vývar z kostí. Opäť mám domáce hovädzie mäso od susedkinho otecka.
- Hovädzí vývar z kostí.
- Sterilizovaná zelenina a škorica.