Hovädzie mäso

Hovädzí krk so špenátom a na kukuričnej kaši

Autor receptu: redakcia

60–90 minút
na 160 °C

Postup

  1. Na hovädzí krk spravíme najprv marinádu. V miske zmiešame tymian, rozmarín, soľ, korenie, strúčik cesnaku a olej. Túto hotovú marinádu vylejeme na hovädzí krk. Necháme hodinu stáť v chladničke.
  2. Po odstátí v chladničke dáme hovädzí krk do rúry zohriatej na 160 °C na 60–90 minút.
  3. Maslo rozohrejeme na panvici, pridáme nakrájaný cesnak so špenátom a dochutíme soľou a korením podľa chuti. Hneď odstavíme.
  4. Kukuričná kaša: V osolenej vode rozhabarkujeme kukuričnú múku a postupne privádzame do varu. Varíme 20–30 minút na hustú kašu, často premiešavame, aby neprihorela. Uvarenú kašu dáme na tanier a polejeme opraženým maslom.