Hovädzie mäso
Hovädzí krk so špenátom a na kukuričnej kaši
Autor receptu: redakcia
Postup- Na hovädzí krk spravíme najprv marinádu. V miske zmiešame tymian, rozmarín, soľ, korenie, strúčik cesnaku a olej. Túto hotovú marinádu vylejeme na hovädzí krk. Necháme hodinu stáť
v chladničke.
- Po odstátí v chladničke dáme hovädzí krk do
rúry zohriatej na 160 °C na 60–90 minút.
- Maslo rozohrejeme na panvici, pridáme nakrájaný cesnak so špenátom a dochutíme soľou a korením
podľa chuti. Hneď odstavíme.
- Kukuričná kaša: V osolenej vode rozhabarkujeme kukuričnú múku a postupne privádzame
do varu. Varíme 20–30 minút na hustú kašu,
často premiešavame, aby neprihorela.
Uvarenú kašu dáme na tanier a polejeme
opraženým maslom.
|