Kuracie mäso
Horúce kuracie štvrte (fotorecept)
Autor receptu: kvakac
Je to momentálna myšlienka na chate, ako zužitkovať zvyšné suroviny pred odchodom. No odporúčam pripraviť veľa piva, alebo
vína na hasenie ohňa v ústach.
3 - 4 porcie |
10 minút príprava |
60 minút na 180 °C |
Postup
- Cibuľu očistíme a nakrájame na pol mesiace. Cesnak očistíme a potom nastrúhame na malých okách. Feferónky zbavíme stopiek a krájame na polovice. Do nádoby dáme polovicu cibule, feferóniek a cesnaku.
- Na to uložíme kuracie štvrte, okoreníme, osolíme.
- A naložíme na to zvyšok cibule, cesnaku a feferóniek.
- Polejeme kečupom po celej ploche. Nakoniec podlejeme čiernym pivom. Zakryjeme a dáme piecť do rúry na 180 °C na hodinu.
- Potom sa na vás usmeje takáto dobrota.
- Jeme to s chlebom a riadne zapíjame, pretože je to stále horúce aj keď to vychladne.