Kuracie mäso

Horúce kuracie štvrte (fotorecept)

Autor receptu: kvakac

Je to momentálna myšlienka na chate, ako zužitkovať zvyšné suroviny pred odchodom. No odporúčam pripraviť veľa piva, alebo vína na hasenie ohňa v ústach.

3 - 4
porcie
10 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Cibuľu očistíme a nakrájame na pol mesiace. Cesnak očistíme a potom nastrúhame na malých okách. Feferónky zbavíme stopiek a krájame na polovice. Do nádoby dáme polovicu cibule, feferóniek a cesnaku.
  2. Na to uložíme kuracie štvrte, okoreníme, osolíme.
  3. A naložíme na to zvyšok cibule, cesnaku a feferóniek.
  4. Polejeme kečupom po celej ploche. Nakoniec podlejeme čiernym pivom. Zakryjeme a dáme piecť do rúry na 180 °C na hodinu.
  5. Potom sa na vás usmeje takáto dobrota.
  6. Jeme to s chlebom a riadne zapíjame, pretože je to stále horúce aj keď to vychladne.