Tekvicová polievka

Hokkaido polievka (fotorecept)

Autor receptu: glorfindel

Počas tekvicovej sezóny a s pribúdajúcimi chladnými ránami je krémová polievka z tekvice Hokkaido ideálna na zasýtenie, zahriatie a potešenie chuťových pohárikov.

6
porcií
30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pripravíme si suroviny. Rozkrojíme tekvicu, odstránime s lyžičkou vnútro, umyjeme a nakrájame (netreba oškrabať). Taktiež nakrájame cibuľu.
  2. Na olivovom oleji osmažíme a osolíme cibuľu (použil som červenú ale kľudne postačí žltá).
  3. Pridáme nakrájanú tekvicu a pokračujeme v smažení, kým trochu nezmäkne (5-10 min). Ak je potreba pridáme olivový olej.
  4. Zalejeme vriacou vodou s 1/2 zeleninového bujónu. Pridáme nakrájané staré rožky a varíme 10-15 minút.
  5. Polievku odstavíme zo sporáka, rozmixujeme s ručným mixérom, pridáme smotanu, všetky korenia (chilli, čierne korenie, muškátový orech) podľa chuti a varíme ďalších 5 minút.
  6. Na tanieri môžeme ozdobiť slnečnicovými semiačkami, dochutiť krutónmi (ja som mal poruke syrové) a podávame.