Tekvicová polievka
Hokkaido polievka (fotorecept)
Autor receptu: glorfindel
Počas tekvicovej sezóny a s pribúdajúcimi chladnými ránami je krémová polievka z tekvice Hokkaido ideálna na zasýtenie, zahriatie a
potešenie chuťových pohárikov.
6 porcií |
30 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravíme si suroviny. Rozkrojíme tekvicu, odstránime s lyžičkou vnútro, umyjeme a nakrájame (netreba oškrabať). Taktiež nakrájame cibuľu.
- Na olivovom oleji osmažíme a osolíme cibuľu (použil som červenú ale kľudne postačí žltá).
- Pridáme nakrájanú tekvicu a pokračujeme v smažení, kým trochu nezmäkne (5-10 min). Ak je potreba pridáme olivový olej.
- Zalejeme vriacou vodou s 1/2 zeleninového bujónu. Pridáme nakrájané staré rožky a varíme 10-15 minút.
- Polievku odstavíme zo sporáka, rozmixujeme s ručným mixérom, pridáme smotanu, všetky korenia (chilli, čierne korenie, muškátový orech) podľa chuti a varíme ďalších 5 minút.
- Na tanieri môžeme ozdobiť slnečnicovými semiačkami, dochutiť krutónmi (ja som mal poruke syrové) a podávame.