Tekvicová polievka
Tekvicová polievka

Hokaido polievka s cesnakovými trojuholníkmi fotorecept

lenka1503 - fotkalenka1503, 13. septembra 2018
Hokaido polievka s cesnakovými trojuholníkmi (fotorecept)
Foto: lenka1503

Už sa mi v kuchyni ,,zjesenieva", pretože som dostala krásnu doma vypestovanú hokaido tekvičku. A keď v kuchyni príde na rad tekvica, tak mne to Zobraziť celý popisUž sa mi v kuchyni ,,zjesenieva", pretože som dostala krásnu doma vypestovanú hokaido tekvičku. A keď v kuchyni príde na rad tekvica, tak mne to pripomína obdobie jesene. Keď som bola dieťa tak som tekvicu ani nič z nej nejedla. Ak ovšem nerátam jadierka, ktoré sa mimochodom práve pečú v rúre. :-)

4
porcie
15 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

1 ks hokaido
2 ks
1 strúčik
1 ks
100 ml
 štipka
500 ml
Cesnakové trojuholníky:
1 bal.
2 PL
3 strúčiky
 na potretie




Postup

  1. 1

    Tekvicu pokrájame a vydlabeme vnútro. Očistíme a pokrájame na kocky .

    Hokaido polievka s cesnakovými trojuholníkmi (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Mrkvu pokrájame na kolieska a cibuľu a cesnak nadrobno. Na oleji alebo na masle speníme cibuľu s cesnakom.

    Hokaido polievka s cesnakovými trojuholníkmi (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme tekvicu a restujeme asi 5 minút. Medzitým si pripravíme vývar. Buď z bujónu alebo riadny polievkový vývar si prichystáme. Potom zalejeme vývarom, prikryjeme a varíme do zmäknutia.

    Hokaido polievka s cesnakovými trojuholníkmi (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Keď všetko zmäkne, tak zeleninu z polievky vyberieme a rozmixujeme na hladkú masu a potom ju vrátime naspäť do polievkovej tekutiny.

    Hokaido polievka s cesnakovými trojuholníkmi (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vrátime na platňu a zapneme už len na slabý plameň. Ochutíme soľou, čiernym korením a muškátovým orieškom. Pridáme smotanu na varenie a povaríme ešte 5 minút.

  6. 6

    Cesnakové trojuholníky: Na pracovnej doske si rozprestrieme lístkové cesto. V miske zmiešame maslo s rozlisovanými strúčikmi cesnaku a jemne ho celé natrieme na lístkové cesto a posolíme. Zrolujeme ho a pokrájame na trojuholníky, ktoré poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Vrch trojuholníkov potrieme rozľahaným vajíčkom a posypeme sezamom. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C asi 15 minút. Dobrú chuť :-)

    Hokaido polievka s cesnakovými trojuholníkmi (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

martamm
Hokaio polievky sa neviem dojest, mozem ju mat na stole kazdey den, so syrom skvela vecera ...
bubaya
Dievčatá, dajte si raz tú prácu, tekvicu rozdeľte na mesiačiky a upečte v rúre. Lúpať ju netreba, ak je pekná kožka, upečie sa krásne do mäkka. Na 180°C cca 20-30 minút, aby bola mäkká a trochu už aj opečená. Potom rozmixujte tyčovým mixerom. A uvarte polievku. Je asi 100x lepšia, ako z rozvarenej.
mahreb
Hokaido také do polévky peču, je to o moc lepší. Nakrájím na měsíčky, pokapu olivovým olejem, lehce posolím a dám upéct do měkka. Do polévky dávám ještě strouhaný čerstvý zázvor a chilli - mám ráda ostré. Navrch polévky na talíři kápnu olej z dýňových semínek. Moje nejmilejší polévka.
bubaya
Lenka1503, ja som ti v zápale pečenia tekvíc zabudla aj recept pochváliť. Pekne spracovaný a pekne naservírovaný, aj tie cesnakové trojuholníky, k tekvicovej polievke sa hodí niečo chrumkavé. :)))
vanda42
Páči sa mi polievka z pečenej tekvice hokaido.Ja som doposial varila tento recept z dusenej tekvice.Po vyskušaní tohoto receptu som zistila,že naozaj je chutnejšia aj jemnejšia.ďAKUJEM ZA TENTO RECEPT
haji
Hokaido receptov není nikdy dost. Aj tento recept je pěkný!
mitzy
perfektná polievka presne taká aká je ;) ja tiež šúpem tekvicu a vlastne všetko. až budú deti väčšie, možno nechám so šupou. (ale to by už neboli spokojné varecháčky spokojnými varecháčkami, keby si nepovedali svoje ku hociktorému spracovanému receptu.)
babidka
Vyborna polievka a tie trojuholnicky su k nej akurat.Ja tiez tekvice ako hokaido a maslovu upeciem v rure / a s nimi aj mrkvu/ a tak robim polievku.Tie chute su potom vyraznejsie.