Hlivový perkelt
Hlivový perkelt
Autor receptu: antaly
.
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup- Ja všade používam bravčovú masť, ale kľudne môžete dať olej.
Na masti si do sklovita osmahneme nadrobno nakrájanú cibuľu.
- Pridáme opláchnutú, osušenú a nakrájanú hlivu. Za stáleho miešania ju restujeme takú minútku, potom podlejeme vývarom.
- Pridáme tymián, kurkumu, na plátky nakrájaný cesnak a mleté čierne korenie.
- Prikryté dusíme kým nie je hliva viac menej uvarená a potom k nej pridáme prepláchnutý cícer a paradajky prekrojené na polovicu (šupky som z nich odstránila). Varíme už len nejakých 10 minút. Poprípade dosolíme.
- Servírujeme s ryžou alebo s bylinkovou bagetou.
|