Hlivový perkelt

Hlivový perkelt

Autor receptu: antaly

.

10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Ja všade používam bravčovú masť, ale kľudne môžete dať olej. Na masti si do sklovita osmahneme nadrobno nakrájanú cibuľu.
  2. Pridáme opláchnutú, osušenú a nakrájanú hlivu. Za stáleho miešania ju restujeme takú minútku, potom podlejeme vývarom.
  3. Pridáme tymián, kurkumu, na plátky nakrájaný cesnak a mleté čierne korenie.
  4. Prikryté dusíme kým nie je hliva viac menej uvarená a potom k nej pridáme prepláchnutý cícer a paradajky prekrojené na polovicu (šupky som z nich odstránila). Varíme už len nejakých 10 minút. Poprípade dosolíme.
  5. Servírujeme s ryžou alebo s bylinkovou bagetou.