Perkelt

Hlivový perkelt s mäsom

Autor receptu: remy

Hlivový perkelt mám veľmi rád, musel by som ho zjesť veľa, aby ma zasýtil. Preto som skúsil pridať mäsko. Skúšal som s králičím, morčacím aj kuracím. Naj je s králikom, chute sa krásne dopĺňajú a vytvárajú chutný perkelt.

100 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na masti si pomaly osmahneme na drobno nakrájanú cibuľu. Použil som červenú cibuľu. Pridáme na kocky nakrájane mäso a opekáme kým nepustí šťavu.
  2. Pridáme umytú a na kocky nakrájanú hlivu a cesnak. Krátko osmahneme. Pridáme rascu, mleté čierne korenie a mletú papriku. Ihneď zalejeme horúcou vodou kúsok nad vrch zmesi. Osolíme a dusíme. Môžeme ochutiť podľa chuti, pridávam aj trochu cesnakovej pasty.
  3. Krátko pred dovarením ochutím majoránkou.