Foto: foodissimo
Táto polievka potvrdzuje staré známe, že najjednoduchšie recepty chutia vždy najchutnejšie. Načo zbytočne prekombinovávať chute, keď sa to dá aj jednoducho. Táto výborná polievka Zobraziť celý popisTáto polievka potvrdzuje staré známe, že najjednoduchšie recepty chutia vždy najchutnejšie. Načo zbytočne prekombinovávať chute, keď sa to dá aj jednoducho. Táto výborná polievka nielen zahreje, ale poteši aj žalúdok, zastúpi plnohodnotné jedlo. Červená šošovica je zdrojom vitamínov a hlavne aj proteínov. Môžeme tak mať zdravý a výdatný obed hotový do pol hodiny. Tak už nečakajme a poďme spoločne na to.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
140 g |
|
400 g |
|
200 g uvarený |
|
2 čajové lyžičky |
|
1 polievková lyžička |
|
1 l |
|
1 ks |
|
1 menšia hrsť |
|
kúsok podľa chuti |
|
|
Postup
-
1
V hrnci nasucho opražíme kmín s chilli papričkou. Keď začne kmín praskať, pridáme olivový olej a nadrobno nakrájanú cibuľu. Restujeme asi 5 minút dozlatista.
- 2
Pridáme šošovicu, rajčiny, vývar. Privedieme k varu a ďalších 15 minút varíme, kým sa uvarí šošovica.
- 3
V kuchynskom robote alebo ponorným mixérom rozmixujeme polievku, nie však dohladka. Snažme sa nechať v polievke kúsky šošovice.
- 4
Pridáme uvarený cícer a ešte chvíľu varíme. Dochutíme soľou, mletým čierným korením. Po odstavení zo sporáka pridáme koriandrovú vňať, aby sme polievku prevoňali a dodali ešte jemnú korenistú chuť.
- 5
Polievku si určite vychutnajte s lyžičkou bieleho jogurtu. Bude chutiť ešte sviežejšie.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@all - polievku treba skúsiť, ja som si ju zamiloval. určite patrí do môjho pravidelného jedálnička
varecha.pravda.sk/recepty/marocka-hrstkova-polievka-harij...
@all - prajem dobrú chuť.
kukla som aj na tvoj blog - páči sa mi, určite občas nakuknem :-)
varecha.pravda.sk/recepty/mercimek-corba-sosovicova-polie...
varecha.pravda.sk/recepty/dal-shorva-fotorecept/7396-rece...
som tam dal aj rímsku rascu
Len som nemala koriander, stačila aj petržlenová vňať. Fakt výborná.:-)
Diki