Harira - marocká polievka (fotorecept)

Autor receptu: mata29

Túto polievku so prvý krát jedla v Marrakéši a zamilovala som si ju. Odvtedy si ju robím aj doma. Je vynikajúca :)

20 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Najskôr si pripravíme všetky potrebné suroviny.
  2. Ďalej si nakrájame všetky suroviny: hovädzie/baranie mäso, 1 väčšiu cibuľu, 3 strúčiky cesnaku, 1 pohár zelerovej, 1/2 pohára koriandrovej a 1/2 pohára petržlenovej vňate nakrájame nadrobno. Cícer vylejeme z konzervy a opláchneme a 1/2 pohára šošovice taktiež opláchneme.
  3. Na rozpálenom oleji z prudka opečieme mäso (ja som použila hovädzie mäso), pridáme nakrájanú cibuľu a taktisto chvíľu za stáleho miešania osmažíme. Pridáme 1 pohár cíceru, 1/2 pohára šošovice, zelerovú, koriandrovú, petržlenovú vňať a cesnak. Následne všetko pomiešame.
  4. Pridáme všetky koreniny: čierne mleté korenie, soľ, škoricu mletú, zázvor mletý/čerstvý strúhaný, kurkumu mletú, šafrán mletý, čilli korenie (z každého korenia 1 čl). Všetko dobre premiešame, prikryjeme pokrievkou a necháme 5 minút variť.
  5. Po 5 minútach pridáme liter vody, pomiešame, prikryjeme a necháme variť 1 hodinu.
  6. Medzitým si pripravíme ďalšie ingrediencie: z 3 až 6 stredne veľkých až veľkých paradajok si urobíme pyré pomocou mixéra alebo pasírovača ( ja som ich len nadrobno nakrájala). Zmiešame 3 PL múky s 1/2 pohárom vody a 3 PL pretlaku s 1/2 pohárom vody.
  7. Po hodine varenia pridáme paradajkové pyré, zmiešanú múku s vodou a zmiešaný pretlak s vodou a slíže. Následne pomiešame a necháme variť 20 minút. Po pridaní týchto ingrediencií polievku kontrolujte a občasne premiešajte, aby sa neprihorela.
  8. Po 20 minútach si rozbijeme jedno čerstvé vajce (môžete si ho v miske rozšľahať, aby z neho neboli v polievke veľké kusy a vyzeralo to chutne), pridáme ho do polievky a premiešame. Necháme chvíľu povariť, ochutnáme a podľa potreby dochutíme soľou.
  9. Pred podávaním si polievku dochuťte citrónom, nech má správnu chuť. Dobrú chuť :) Dáfam, že Vám bude chutiť tak ako mne :)