Gurmánska balkánska pljeskavica podľa Monji Prole videorecept
Pozrite si ako robí pljeskavicu Monja Prole, kouč a mentor pre rodinné podniky.
Suroviny
1 kg (plece) |
|
100 g |
|
300 g |
|
300 g |
|
13 g |
|
3 g |
|
3 g |
|
3 g |
|
5 g |
|
1 dcl (studená - z chladničky) |
|
1 ks |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Mäso a loj pomelieme, pridáme všetky koreniny, premiešame a postupne pridávame studenú vodu.
- 2
Primiešame na drobné kocky nakrájaný syr, slaninu a cibuľu.
- 3
Z dôkladne premiešanej masy vytvárame placky – pljeskavice.
- 4
Pljeskavice pečieme z oboch strán na mierne rozohriatej keramickej panvici bez oleja.
- 5
K pljeskavici sa podáva chlieb – lepinja. Ako alternatívu môžeme použiť buď žemľu na burger alebo obyčajný chlieb.
- 6
K pljeskavici sa podáva aj čerstvá, na mesiačiky nakrájaná cibuľa (kto chce) a ajvar (ak máme).
- 7
Pre tých, ktorí sa pozerajú na kalórie, sa pljeskavica podáva s čerstvou zeleninou bez chleba.
Tiež pljeskavica:
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu