Guláš z diviaka so žemľovou knedľou fotorecept

evusik - fotkaevusik, 12. januára 2011
Guláš z diviaka so žemľovou knedľou (fotorecept)
Foto: evusik

Tak tento obed sme si s manželom podelili. On robil guláš a ja knedľu.

30 minút
príprava
100 minút
tepelná úprava

Postup

  1. 1

    Neuviedla som množstvá, pretože každý kto varí vie že je to obtiažne, zvlášť pri guláši keď dávate štipku toho a štiku tamtoho. A to nehovorím o tom, že keď varí môj muž tak by bol najradšej v kuchyni sám aby mu do toho nikto nekibicoval. Preto mám aj málo fotiek. Takže poďme nato: mäso nakrájame na kocky

    Guláš z diviaka so žemľovou knedľou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Obyčajnú údenú slaninu, nakrájanú na kocky opražíme na sucho. Keď pustí masť pridáme nakrájanú cibuľu a opražíme. Pridáme mäso a orestujeme ho tak aby sa zatiahlo. Pridáme bobkový list, celé korenie, červené víno a dusíme.

    Guláš z diviaka so žemľovou knedľou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Potom podlejeme vodou, pridáme celú mrkvu a petržlen, pár strúčkov cesnaku, chilli papričky alebo feferónky....

    Guláš z diviaka so žemľovou knedľou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    lečo alebo nakrájané rajčiny a papriku. My dávame domáce mrazené lečo, kde sú už rajčiny zbavené šupky, pretože rajčinové šupky v jedle neznášam. Pridáme paradajkové pyré, alebo pretlak. Dusíme pokiaľ nie je mäso mäkké. Vtedy vyberieme mrkvu, petržlen a bobkové listy, pretože sa tam varili len pre chuť.

    Guláš z diviaka so žemľovou knedľou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na záver pridáme hríby. Použili sme mrazené hríby, tie nie je treba variť. Sušené treba namočiť a treba ich pridať skôr. Pred dokončením pridáme 1PL slivkového lekváru, majoránku a dochutíme podľa vlastnej chuti.

    Guláš z diviaka so žemľovou knedľou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Žemľová knedľa: žemle nakrájame na kocky, ak nemáme žemle použijeme 2 rožky miesto 1 žemle. Z bielkov ušľaháme sneh. Múku zmiešame s práškom do pečiva, žĺtka rozhabarkujeme v mlieku, dáme do misy a premiešame spolu s nakrájanými žemľami...

    Guláš z diviaka so žemľovou knedľou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    nakoniec pridáme sneh z bielkov. Osolíme.

    Guláš z diviaka so žemľovou knedľou (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Žemľovú hmotu dáme do nádoby (môžeme použiť akúkoľvek plastovú nádobu na potraviny)

    Guláš z diviaka so žemľovou knedľou (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    a dáme na 15-20 minút do paráku.

    Guláš z diviaka so žemľovou knedľou (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Hotovú knedľu necháme v paráku chvíľu odpočívať, potom vyklopíme na dierkovanú podložku a o chvíľu môžeme krájať.

    Guláš z diviaka so žemľovou knedľou (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    a už len servírujeme a zapíjame dobrým červeným vínkom, alebo Starou mysliveckou ...

    Guláš z diviaka so žemľovou knedľou (fotorecept) - obrázok 11

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Nech to šľak trfí!!!!!!!!! Zas musím čistiť klávesnicu čo ju mám celú oslintanú.
1x sisi1
tak toto bolo určite fantastické...hneď by som si dala...