Foto: diabambulka
Pre tých ktorí nestíhajú, alebo z iných príčin nemajú knedľu...a jedlo skoro hotové, dnes to bol môj prípad. Segedínsky guľáš takmer hotový a knedľa Zobraziť celý popisPre tých ktorí nestíhajú, alebo z iných príčin nemajú knedľu...a jedlo skoro hotové, dnes to bol môj prípad. Segedínsky guľáš takmer hotový a knedľa nikde a pre krátkosť času som zvolila túto variantu. Viem že ma mnohé varecháčky nepochvália, veď ton nieje tá naša obľúbená parená, ale je to rýchlovka ktorú zvládne každý:-)
porcií
Suroviny
1 a 1/2 , alebo biely |
|
1 a 1/2 hrnčeka |
|
1 a 1/2 hrnčeka, studené |
|
2 ks |
|
1/2 čajovej lyžičky |
|
1 čajová lyžička |
|
na vymastenie |
|
Postup
-
1
HRNČEK = 250 ml 1 a 1/2 rožka nakrájame na kocky. Do misky dáme múku, pokrájané rožky, soľ, prášok do pečiva, mlieko, žĺtky a všetko spolu dobre premiešame.
-
2
Z bielkov si vyšľaháme tuhý sneh a vmiešame do zmesi.
-
3
Formu vhodnú do mikrovlnky si vymastíme herou a vylejeme do nej pripravené cestíčko. Ja som použila silikónovú formu a ešte mi troška zostalo a tak som zvyšok vyliala do vymasteného hrnčeka v ktorom som merala múku a mlieko. Môžete použiť poprípade aj sklenenú formu na bábovku. Takto pripravené môžeme dať vlniť do mikrovlnky. Silikónovú formu som dala na 8 minút pri 800 W a hrnček= 4 minúty pri 800 W. Urobíme skúšku špáradlom a keď na ňom nič nezostane tak je to hotové.
-
4
Po vybratí z mikrovlnky ešte chvíľku to necháme v hrnčeku, alebo forme v ktorej sme to robili a potom vyklopíme a nakrájame.
-
5
Hotovo a dobrú chuť:-)))
Ja som si kúpila trojbalenie - tortovú formu, srnčí chrbát a bábovkovú formu. Sú na nezaplatenie. V bábovkovej pečiem tiež v mikrovlnke hrnčekovú bábovku a iné dobroty. Návšteva môže prísť kedykoľvek, kým urobím kávu, naservírujem, je upečené. Bábovka trvá iba 12 minút!
Chcela som len povedať, že ja v mikr. len ohrievam jedlá, trúfla som si najviac na 3 minúty, mám ju ešte z počiatkov, keď sa u nás začali objavovať, kúpenú pod rukou, z Nemecka ( 5000 sk), tak ani neviem, čo sa v nej dá robiť, potrebovalo by to kúpiť novú. Už som pozerala aj na zemiaky do mikrovlnky, ale netrúfla som si na ne.
toto mnozstvo sa mi akurat voslo do 3 hrncekov
odporucam vsetkym
varecha.pravda.sk/recepty/karlovarske-slaninkove-knedle/4...
kukla som si teraz tvoj blog...je tam veľa vecí-ktoré by som rada mala tu na VARECHE v mojej KK a časom skúšala...nemáš chuť všetko sem premiestniť...nie iba čo-to zčasu načas..??...:-))mám pocit-že v minulých rokoch si tu bola viac aktívna...mýlim sa..?? želám pokojný večer...:-)
Musím sa priznať že som na tvoj recept zabudol, no pripomenula mi ho @Evusik , vďakabohu. Už som ho robil, no tentokrát som experimentoval a skúsil som z 2/3 kukuričná múka a 1/3 polohrubej. Robil som to v sklenenej forme na srnčí chrbát. Je to lepšie ako klasická knedľa. Ale vďaka patrí tebe, tak ďakujem za inšpiráciu. :-)))
Perfektné ďakujem za super tip,teším sa že sa recept páči,tak dobrú chuť