Grilovaný syr
Grilovaný syr Brie s figami a so šalátom
Autor receptu: redakcia
Postup- Figy umyjeme, prekrojíme na polovicu, dáme do misky, prelejeme balzamikovým octom (3 lyžice) a premiešame, aby ocot
pokryl celé figy. Dáme na 10 minút odležať. Syr nakrájame na
plátky hrubé 1 až 1,5 cm.
- Listový šalát a rukolu opláchneme. Väčšie listy natrháme, pridáme
rukolu a nadrvené lieskové oriešky. Pripravíme nálev na šalát: Olivový olej, citrónovú šťavu, med, soľ, mleté korenie a balzamikový
ocot (1 lyžicu) dáme do úzkej vysokej nádoby a mixujeme ponorným mixérom, kým nevznikne kompaktná zmes.
- Figy a syr dáme na stredne rozpálený gril a grilujeme asi 1–2 minúty z každej strany. Pripravený šalát prelejeme nálevom,
jemne premiešame a servírujeme na tanier. Poukladáme
ugrilované figy, syr a podávame s opečenými plátkami bagety.
|