Grilovaný syr

Grilovaný syr Brie s figami a so šalátom

Autor receptu: redakcia

5
porcií
25 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Figy umyjeme, prekrojíme na polovicu, dáme do misky, prelejeme balzamikovým octom (3 lyžice) a premiešame, aby ocot pokryl celé figy. Dáme na 10 minút odležať. Syr nakrájame na plátky hrubé 1 až 1,5 cm.
  2. Listový šalát a rukolu opláchneme. Väčšie listy natrháme, pridáme rukolu a nadrvené lieskové oriešky. Pripravíme nálev na šalát: Olivový olej, citrónovú šťavu, med, soľ, mleté korenie a balzamikový ocot (1 lyžicu) dáme do úzkej vysokej nádoby a mixujeme ponorným mixérom, kým nevznikne kompaktná zmes.
  3. Figy a syr dáme na stredne rozpálený gril a grilujeme asi 1–2 minúty z každej strany. Pripravený šalát prelejeme nálevom, jemne premiešame a servírujeme na tanier. Poukladáme ugrilované figy, syr a podávame s opečenými plátkami bagety.