Grilovaný hermelín s vlašskými orechmi a slivkovou omáčkou
Foto: kucharocka123
Rýchly obed pre gurmánov si môžeme pripraviť aj doma. Na grilovanie môžeme použiť kontaktný gril alebo grilovaciu panvicu, ktorá sa v každej domácnosti Zobraziť celý popisRýchly obed pre gurmánov si môžeme pripraviť aj doma. Na grilovanie môžeme použiť kontaktný gril alebo grilovaciu panvicu, ktorá sa v každej domácnosti určite nájde.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
4 ks (syr s bielou plesňou na povrchu) |
|
Koreniaca zmes: | |
štipka |
|
štipka |
|
štipka |
|
štipka |
|
1 ČL |
|
2 ČL |
|
podľa chuti |
|
4 PL |
|
Domáca slivková omáčka: | |
5 PL |
|
150 ml |
|
2 PL |
|
na hrot noža (cejlónska) |
|
štipka |
|
štipka |
|
Ešte potrebujeme: | |
2 hrste |
|
10 ks |
|
|
|
|
|
2 PL (na zemiaky) |
|
vetvička (čerstvá) |
|
Postup
-
1
Pripravíme si koreniacu zmes. Do misky nalejeme olivový olej, pridáme koreniny a bylinky, podľa chuti osolíme a premiešame, aby sme dostali hustejšiu zmes na natieranie syra.
- 2
Domácu slivkovú omáčku uvaríme z lekváru. Vložíme ho na dno menšieho kastrólika, zalejeme vodou a za stáleho miešania 2-3 minúty povaríme, aby sme dosiahli redšiu konzistenciu. Pridáme citrónovú šťavu, mletú škoricu, korenie, necháme prejsť varom a odstavíme zo zdroja tepla.
- 3
Vlašské orechy nadrobno nasekáme a opražíme na suchej panvici. Preložíme do inej nádoby a odložíme bokom.
- 4
Zemiaky nakrájame na mesiačiky, osušíme, osolíme, potrieme olejom a posypeme rascou. Dáme na gril alebo opečieme na panvici (ak opekáme na panvici, môžeme predvariť v osolenej vode).
- 5
Hermelíny natrieme koreniacou zmesou, dáme na gril alebo panvicu a grilujeme z oboch strán cca 1-2 minúty, kým sa na syre nevytvorí chrumkavá zlatistá kôrka. Sledujeme, aby syr nepraskol a nedošlo k vytečeniu krémového obsahu.
- 6
Na tanier naservírujme opečené zemiaky, hermelín, všetko prelejeme slivkovou omáčkou, posypeme opraženými orechmi a ozdobíme čerstvou petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť!
Tiež grilovaný hermelín:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu