Hovädzia sviečkovica
Hovädzia sviečkovica

Grilovaný filet mignon so zemiakovým pyré a s tymianovou omáčkou

Marek Bielčik
šéfkuchár reštaurácie Brasserie la Marine v Bratislave, 26. januára 2021
Grilovaný filet mignon so zemiakovým pyré a s tymianovou omáčkou
Foto: Pravda - Ivan Majerský
5
porcií

Suroviny

750 g
50 g
1 kg
100 g
250 ml
Omáčka:
500 ml
250 ml
50 ml
50 g
100 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Hovädziu sviečkovicu očistíme, nakrájame na plátky, ktoré majú asi 50 gramov a grilujeme na hovädzom tuku z každej strany asi tri minúty, osolíme hrubozrnnou soľou a okoreníme. Necháme odležať 2 minúty.

  2. 2

    Zemiaky očistíme, nakrájame na kocky a uvaríme v osolenej vode do mäkka. Scedíme a vyšľaháme do pyré, do ktorého postupne pridávame maslo a smotanu. Nakoniec pridáme podľa chuti soľ a muškátový orech.

  3. 3

    Omáčka: Do hrnca dáme omáčku demi glace, tymian, worcester a víno a varíme (redukujeme) do požadovanej konzistencie. Nakoniec do omáčky vmiešame studené maslo.

Recept je zaradený do kategórií:
Hovädzie mäso, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Grilované, Oprážané, Varené

Diskusia k receptu