Grilovaný baklažán

Grilovaný baklažán s paradajkami a mozzarellou

Autor receptu: redakcia

Perfektný tip na grilovačku pre milovníkov zeleniny.

6
porcií
30 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Baklažány a paradajky nakrájame na hrubšie kolieska. Kolieska baklažánu osolíme a necháme 10 minút vypotiť. Potom ich osušíme papierovou utierkou. Zmiešame olej s cesnakom a korením.
  2. Na paradajkovú salsu vyrežeme z paradajok stredy so semienkami a zvyšok nakrájame nadrobno. Zmiešame ich s nakrájanou jarnou cibuľkou, citrónovou šťavou, so soľou a s korením.
  3. Baklažány poukladáme na rozohriaty gril a opečieme ich 4 minúty. Obrátime ich, jemne potrieme ochuteným olejom a pečieme ďalšie 4 minúty.
  4. Kolieska paradajok poukladáme na gril, osolíme a krátko opečieme. Na seba vrstvíme grilované kolieska baklažánu a paradajok a medzi ne vkladáme plátky mozzarelly. Pokvapkáme ich zvyšným olejom, posypeme bazalkou a servírujeme so salsou.