Grilované šampiňóny so sviečkovicou v paprikovej omáčke
Ivan Štefula
executive chef Party Partners a Hostinca u Ondreja v Soblahove, 9. júna 2020
executive chef Party Partners a Hostinca u Ondreja v Soblahove, 9. júna 2020

Foto: Pravda - Robert Hüttner
10
porcií
porcií
Suroviny
1 kg |
|
10 ks |
|
350 g |
|
600 g čerstvá |
|
250 g |
|
60 g |
|
150 g (33 %) |
|
20 g |
|
15 g |
|
2 ks |
|
|
|
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Mäso nakrájame na 200 g steaky, ochutíme soľou a mletým korením. Opečieme na grile do ružova (medium). Hotové steaky necháme pár minút postáť a potom nakrájame na tenké plátky.
- 2
Šampiňóny pokvapkáme olejom a opekáme na grile do zmäknutia. Šampiňóny naplníme postrúhanou mozzarellou, navrch poukladáme plátky mäsa. Dozdobíme plátkami avokáda. Podávame s paprikovou omáčkou.
- 3
Paprikovou omáčka: Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu do sklovita, pridáme očistené a na kocky nakrájané papriky a spolu s rozotretým cesnakom restujeme do zmäknutia paprík. Potom zalejeme smotanou a dusíme do zredukovania omáčky. Zmes rozmixujeme do hladka a dochutíme limetkovou šťavou a nasekaným koriandrom.
Tiež grilované šampiňóny:
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu