Grilované šampiňóny

Grilované šampiňóny so sviečkovicou v paprikovej omáčke

Autor receptu: redakcia

10
porcií

Postup

  1. Mäso nakrájame na 200 g steaky, ochutíme soľou a mletým korením. Opečieme na grile do ružova (medium). Hotové steaky necháme pár minút postáť a potom nakrájame na tenké plátky.
  2. Šampiňóny pokvapkáme olejom a opekáme na grile do zmäknutia. Šampiňóny naplníme postrúhanou mozzarellou, navrch poukladáme plátky mäsa. Dozdobíme plátkami avokáda. Podávame s paprikovou omáčkou.
  3. Paprikovou omáčka: Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu do sklovita, pridáme očistené a na kocky nakrájané papriky a spolu s rozotretým cesnakom restujeme do zmäknutia paprík. Potom zalejeme smotanou a dusíme do zredukovania omáčky. Zmes rozmixujeme do hladka a dochutíme limetkovou šťavou a nasekaným koriandrom.