Grilované ryby

Grilované ryby s bylinkovým olejom

Autor receptu: redakcia

6
porcií
20 (+ odležanie) minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Na bylinkový olej podrvíme očistený cesnak, nakrájame na kolieska jarnú cibuľku a zmiešame s nasekanou šalviou a rozmarínom, so sójovou omáčkou, s citrónovou omáčkou a olejom.
  2. Očistené ryby potrieme zvnútra aj zvonku bylinkovým olejom a necháme v chlade odležať asi hodinu.
  3. Každú rybu obalíme 2 plátkami slaniny. Poukladáme ich do zatváracej grilovacej mriežky. Mriežku s rybami položíme na rozohriaty gril s vrstvou žeravého uhlia. Grilujeme ich na otvorenom grile asi 5 minút, potom obrátime a grilujeme ďalších 5 minút.
  4. Hotové ryby opatrne vyberieme z grilovacej mriežky, potrieme zvyšným bylinkovým olejom a servírujeme.