Grilované ryby
Grilované ryby s bylinkovým olejom
Autor receptu: redakcia
6 porcií |
20 (+ odležanie) minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup- Na bylinkový olej podrvíme očistený cesnak, nakrájame na kolieska jarnú cibuľku a zmiešame s nasekanou
šalviou a rozmarínom, so sójovou omáčkou, s citrónovou omáčkou a olejom.
- Očistené ryby potrieme zvnútra aj zvonku bylinkovým olejom a necháme v chlade odležať asi hodinu.
- Každú rybu obalíme 2 plátkami slaniny. Poukladáme ich do zatváracej grilovacej mriežky. Mriežku s rybami položíme na rozohriaty gril s vrstvou žeravého uhlia. Grilujeme ich na otvorenom grile asi 5 minút, potom obrátime a grilujeme ďalších 5 minút.
- Hotové ryby opatrne vyberieme z grilovacej mriežky, potrieme zvyšným bylinkovým olejom a servírujeme.
|