Morčacie mäso

Grilované morčacie karbonátky na špajdli

Autor receptu: redakcia

Úžasne lahodné mäso so skvelým uhorkovým dipom.

4
porcie
40 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Morčacie mäso najemno pomelieme. Pridáme prelisovaný cesnak, rímsku rascu, koriander, čili, lyžičku nastrúhanej citrónovej kôry a lyžičku citrónovej šťavy, soľ, čerstvo zomleté čierne korenie a zmes starostlivo premiešame. Potom vmiešame najemno nasekanú petržlenovú vňať a cibuľku. Z mäsa vytvoríme menšie karbonátky a napichneme ich na špajdle. Potrieme olejom a necháme odležať v chlade.
  2. Šalátovú uhorku ošúpeme uhorku. Pozdĺžne ju rozrežeme a lyžicou vydlabeme semienka. Očistenú uhorku nastrúhame na­jemno. Zľahka osolíme a v sitku necháme odkvapkať. Potom ju zmiešame s jogurtom.
  3. Pripravené karbonátky opekáme na rozpálenej grilovacej panvici z oboch strán. Servírujeme s uhorkovým dipom. Môžeme podávať aj s opečeným pita chlebom.