Morčacie mäso
Grilované morčacie karbonátky na špajdli
Autor receptu: redakcia
Úžasne lahodné mäso so skvelým uhorkovým dipom.
4 porcie |
40 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Morčacie mäso najemno pomelieme. Pridáme prelisovaný cesnak, rímsku rascu, koriander, čili, lyžičku nastrúhanej citrónovej kôry a lyžičku citrónovej šťavy, soľ, čerstvo zomleté čierne korenie
a zmes starostlivo premiešame. Potom vmiešame najemno nasekanú petržlenovú vňať a cibuľku. Z mäsa vytvoríme menšie karbonátky
a napichneme ich na špajdle. Potrieme olejom a necháme odležať v chlade.
- Šalátovú uhorku ošúpeme uhorku. Pozdĺžne ju rozrežeme a lyžicou vydlabeme semienka. Očistenú uhorku nastrúhame najemno. Zľahka osolíme a v sitku necháme odkvapkať. Potom ju zmiešame s jogurtom.
- Pripravené karbonátky opekáme na rozpálenej grilovacej panvici z oboch strán. Servírujeme s uhorkovým dipom. Môžeme podávať aj s opečeným pita chlebom.