Hovädzí steak
Grilované marinované hovädzie steaky
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
15 (+ marinovanie) minút príprava |
8 minút tepelná úprava |
Postup- Rímsku rascu nasucho opražíme na rozpálenej panvici, roztlačíme
v mažiari a presypeme do misky. Pridáme čili, sladkú papriku, soľ a mleté čierne korenie. Premiešame.
- Do steakov votrieme olej a rovnomerne ich posypeme z oboch strán zmesou korenia, ktorú sme si pripravili. Prikryjeme ich potravinárskou fóliou
a necháme 20–30 minút odpočívať pri izbovej teplote.
- Na rozpálený gril alebo do grilovacej panvice preložíme steaky a grilujeme ich prikryté 4 minúty z každej strany, aby boli medium–rare, teda stredne prepečené. Preložíme ich na podnos, prikryjeme alobalom a necháme asi 4 minúty odpočívať. Podávame napríklad s cesnakovými bagetami.
|