Hovädzí steak

Grilované marinované hovädzie steaky

Autor receptu: redakcia

4
porcie
15 (+ marinovanie) minút
príprava
8 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Rímsku rascu nasucho opražíme na rozpálenej panvici, roztlačíme v mažiari a presypeme do misky. Pridáme čili, sladkú papriku, soľ a mleté čierne korenie. Premiešame.
  2. Do steakov votrieme olej a rovnomerne ich posypeme z oboch strán zmesou korenia, ktorú sme si pripravili. Prikryjeme ich potravinárskou fóliou a necháme 20–30 minút odpočívať pri izbovej teplote.
  3. Na rozpálený gril alebo do grilovacej panvice preložíme steaky a grilujeme ich prikryté 4 minúty z každej strany, aby boli medium–rare, teda stredne prepečené. Preložíme ich na podnos, prikryjeme alobalom a necháme asi 4 minúty odpočívať. Podávame napríklad s cesnakovými bagetami.