Grilované kuracie prsia

Grilované kuracie prsia s dubákovou omáčkou

Autor receptu: redakcia

5
porcií

Suroviny

Postup

  1. Kuracie prsia umyjeme, očistíme, osolíme a grilujeme z každej strany asi 4 minúty. Potom preložíme na plech, okoreníme, pridáme maslo a dopečieme v rúre pri 180 stupňoch 13 minút. Potom vyberieme a nakrájame na hrubé plátky.
  2. Do hrnca dáme maslo, rozohrejeme, pridáme nakrájanú cibuľu a dubáky očistené a nakrájané na kocky. Restujeme 15 minút, pridáme biele víno a necháme odpariť. Pridáme sušené dubáky, vývar a smotanu. Varíme cca 45 minút na malom ohni, potom omáčku odstavíme a ochutíme.
  3. Môžeme podávať napríklad so zemiakmi v popole. Zemiaky uvaríme v osolenej vode. Keď sú mäkké, scedíme ich a schladíme. Opečieme na panvici s maslom do hneda. Popol urobíme tak, že seno dáme do veľkého ohňovzdorného hrnca a zapálime. Keď seno zhorí a zostane popol, zemiaky v ňom pováľame, aby sa obalili, alebo ich popolom poprášime. Dosolíme.