Goody Foody Red burger s pečenými zemiakmi a brusnicovou omáčkou
Goody Foody Red burger s pečenými zemiakmi a brusnicovou omáčkou.
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
- 
                                                    1
                                                    Zemiaky umyjeme a na krájame na mesiačiky. Pridáme olivový olej, rozmarín, soľ a pretlačený strúčik cesnaku. Premiešame. Na plech potretý olejom rovnomerne zemiaky rozvrstvíme a dáme piecť do rozohriatej rúry na 200 °C. Pečieme do mäkka a zlatista cca 45 minút. 
- 2
V hrnci rozpálime olej a opražíme na ňom nadrobno nakrájanú cibuľu a strúčik cesnaku dosklovita. Pridáme klinčeky, korenie a zmes chvíľu miešame. Potom primiešame brusnice, pomarančovú šťavu, kôru, hnedý cukor a čili korenie. Celú zmes premiešame a privedieme k varu. 
- 3
Potom omáčku na miernom ohni dusíme približne 20 minút, kým sa množstvo nezníži aspoň o 1/3. Omáčku necháme vychladnúť a buď ju necháme v takomto stave alebo ju rozmixujeme na pyré. Vo vzduchotesnej nádobe vydrží približne 3 dni v chladničke. 
- 4
GOODY FOODY Red Burger opečieme na troške oleja z oboch strán. Servírujeme s pečenými zemiakmi a brusnicovou omáčkou. Tiež vegetariánsky burger:
 Tipy na recepty z VarechyTipy na články z Varechy
 
- 2







 
 


Diskusia k receptu