Vegetariánsky burger
Vegetariánsky burger

Goody Foody Red burger s pečenými zemiakmi a brusnicovou omáčkou

goodyfoody - fotkagoodyfoody, 12. júla 2021. Komerčný recept.

Goody Foody Red burger s pečenými zemiakmi a brusnicovou omáčkou.

2
porcie
60 minút
príprava
45 minút
na 200 °C

Suroviny

4 ks
6 ks
30 ml
1 ks
2 strúčiky
podľa chuti
1/4 KL
1/4 KL
200 ml
100 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zemiaky umyjeme a na krájame na mesiačiky. Pridáme olivový olej, rozmarín, soľ a pretlačený strúčik cesnaku. Premiešame. Na plech potretý olejom rovnomerne zemiaky rozvrstvíme a dáme piecť do rozohriatej rúry na 200 °C. Pečieme do mäkka a zlatista cca 45 minút.

  2. 2

    V hrnci rozpálime olej a opražíme na ňom nadrobno nakrájanú cibuľu a strúčik cesnaku dosklovita. Pridáme klinčeky, korenie a zmes chvíľu miešame. Potom primiešame brusnice, pomarančovú šťavu, kôru, hnedý cukor a čili korenie. Celú zmes premiešame a privedieme k varu.

  3. 3

    Potom omáčku na miernom ohni dusíme približne 20 minút, kým sa množstvo nezníži aspoň o 1/3. Omáčku necháme vychladnúť a buď ju necháme v takomto stave alebo ju rozmixujeme na pyré. Vo vzduchotesnej nádobe vydrží približne 3 dni v chladničke.

  4. 4

    GOODY FOODY Red Burger opečieme na troške oleja z oboch strán. Servírujeme s pečenými zemiakmi a brusnicovou omáčkou.

Diskusia k receptu