Vegetariánsky burger
Goody Foody Red burger s pečenými zemiakmi a brusnicovou omáčkou
Autor receptu: goodyfoody
Goody Foody Red burger s pečenými zemiakmi a brusnicovou omáčkou.
2 porcie |
60 minút príprava |
45 minút na 200 °C |
Postup
- Zemiaky umyjeme a na krájame na mesiačiky. Pridáme olivový olej, rozmarín, soľ a pretlačený strúčik cesnaku. Premiešame. Na plech potretý olejom rovnomerne zemiaky rozvrstvíme a dáme piecť do rozohriatej rúry na 200 °C. Pečieme do mäkka a zlatista cca 45 minút.
- V hrnci rozpálime olej a opražíme na ňom nadrobno nakrájanú cibuľu a strúčik cesnaku dosklovita. Pridáme klinčeky, korenie a zmes chvíľu miešame. Potom primiešame brusnice, pomarančovú šťavu, kôru, hnedý cukor a čili korenie. Celú zmes premiešame a privedieme k varu.
- Potom omáčku na miernom ohni dusíme približne 20 minút, kým sa množstvo nezníži aspoň o 1/3. Omáčku necháme vychladnúť a buď ju necháme v takomto stave alebo ju rozmixujeme na pyré. Vo vzduchotesnej nádobe vydrží približne 3 dni v chladničke.
- GOODY FOODY Red Burger opečieme na troške oleja z oboch strán. Servírujeme s pečenými zemiakmi a brusnicovou omáčkou.