Vegetariánsky burger

Goody Foody Red burger s pečenými zemiakmi a brusnicovou omáčkou

Autor receptu: goodyfoody

Goody Foody Red burger s pečenými zemiakmi a brusnicovou omáčkou.

2
porcie
60 minút
príprava
45 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Zemiaky umyjeme a na krájame na mesiačiky. Pridáme olivový olej, rozmarín, soľ a pretlačený strúčik cesnaku. Premiešame. Na plech potretý olejom rovnomerne zemiaky rozvrstvíme a dáme piecť do rozohriatej rúry na 200 °C. Pečieme do mäkka a zlatista cca 45 minút.
  2. V hrnci rozpálime olej a opražíme na ňom nadrobno nakrájanú cibuľu a strúčik cesnaku dosklovita. Pridáme klinčeky, korenie a zmes chvíľu miešame. Potom primiešame brusnice, pomarančovú šťavu, kôru, hnedý cukor a čili korenie. Celú zmes premiešame a privedieme k varu.
  3. Potom omáčku na miernom ohni dusíme približne 20 minút, kým sa množstvo nezníži aspoň o 1/3. Omáčku necháme vychladnúť a buď ju necháme v takomto stave alebo ju rozmixujeme na pyré. Vo vzduchotesnej nádobe vydrží približne 3 dni v chladničke.
  4. GOODY FOODY Red Burger opečieme na troške oleja z oboch strán. Servírujeme s pečenými zemiakmi a brusnicovou omáčkou.