Pečený bôčik

Glazovaný bôčik pečený s ciderom

Autor receptu: redakcia

4
porcie
30 minút
príprava
120 minút
na 165 °C

Postup

  1. Nasolený a nakorenený bôčik vložíme do pekáča s cesnakom a cibuľou, podlejeme ciderom a pečieme prikryté cca 2 hodiny pri teplote 165 °C.
  2. Po upečení bôčik rozkrojíme na 4 porcie, ktoré na panvici opečieme do zlatista. Pridáme pár lyžičiek výpeku a lyžičku javorového sirupu a bôčik pokryjeme touto glazúrou.
  3. Zemiaky nakrájame na kolieska, pokropíme olejom, soľou a tymianom a upečieme v rúre (môžeme zároveň s bôčikom). Nakrájaný pór a kel opečieme na masle, môžeme ešte pridať aj trochu výpeku z pekáča a všetko dochutíme soľou a korením.