Pečený bôčik
Glazovaný bôčik pečený s ciderom
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
30 minút príprava |
120 minút na 165 °C |
Postup- Nasolený a nakorenený bôčik vložíme do pekáča s cesnakom a cibuľou, podlejeme ciderom a pečieme
prikryté cca 2 hodiny pri teplote 165 °C.
- Po upečení bôčik rozkrojíme na 4 porcie, ktoré na panvici opečieme do zlatista. Pridáme pár lyžičiek výpeku a lyžičku javorového sirupu a bôčik pokryjeme touto glazúrou.
- Zemiaky nakrájame na kolieska, pokropíme olejom, soľou
a tymianom a upečieme v rúre (môžeme zároveň s bôčikom). Nakrájaný pór a kel opečieme na masle, môžeme ešte pridať aj trochu výpeku z pekáča a všetko dochutíme soľou a korením.
|