Gazdovská zemiaková polievka
Foto: mirkajan
Časť dnešného nášho obeda inšpirovaná čiastočne receptom v časopise Food. Celkom vydarená a chutná kombinácia zeleniny a zemiakov.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
4 stredne veľké ks |
|
1 ks |
|
1/4 ks |
|
1 ks |
|
3 strúčiky |
|
|
|
4 stredne veľké ks |
|
1-1,5 l |
|
1 hrsť |
|
1 konzerva (alebo hnedá) |
|
|
|
|
|
|
|
1 PL |
|
Postup
-
1
Mrkvu, petržlen, zeler a zemiaky očistíme a nakrájame na kocky. Cibuľu očistíme a pokrájame na drobno, sušené huby zalejeme vriacou vodou a necháme chvíľu namočené.
- 2
Na panvici na lyžici masla orestujeme nakrájanú mrkvu, petržlen a zeler, keď budú opečené, okoreníme mletým čiernym korením a drvenou rascou a odložíme bokom. V hrnci opražíme do sklovita nakrájanú cibuľu, pridáme 1 PL zemiakovej (alebo inej hladkej múky), chvíľu opražíme a zalejeme vývarom ( ja som dala cca 1 l, aby bola polievka hustejšia). Po zovretí pridáme do vývaru orestovanú zeleninu, pokrájané zemiaky, namočené sušené huby a pretlačený cesnak. Po ďalšom zovretí vývaru varíme na miernom ohni cca 15 minút.
- 3
Po 15 minútach pridáme fazule z konzervy a všetko spolu varíme ešte asi 10 min. Na záver pridáme sušenú majoránku a odstavíme. Dosolíme podľa chuti a podávame.
Tiež zemiaková polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu