Zemiaková polievka
Zemiaková polievka

Gazdovská zemiaková polievka

mirkajan - fotkamirkajan, 8. mája 2017
Gazdovská zemiaková polievka
Foto: mirkajan

Časť dnešného nášho obeda inšpirovaná čiastočne receptom v časopise Food. Celkom vydarená a chutná kombinácia zeleniny a zemiakov.

4-5
porcie
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 stredne veľké ks
1 ks
1/4 ks
1 ks
3 strúčiky
4 stredne veľké ks
1-1,5 l
1 hrsť
1 konzerva (alebo hnedá)
1 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mrkvu, petržlen, zeler a zemiaky očistíme a nakrájame na kocky. Cibuľu očistíme a pokrájame na drobno, sušené huby zalejeme vriacou vodou a necháme chvíľu namočené.

  2. 2

    Na panvici na lyžici masla orestujeme nakrájanú mrkvu, petržlen a zeler, keď budú opečené, okoreníme mletým čiernym korením a drvenou rascou a odložíme bokom. V hrnci opražíme do sklovita nakrájanú cibuľu, pridáme 1 PL zemiakovej (alebo inej hladkej múky), chvíľu opražíme a zalejeme vývarom ( ja som dala cca 1 l, aby bola polievka hustejšia). Po zovretí pridáme do vývaru orestovanú zeleninu, pokrájané zemiaky, namočené sušené huby a pretlačený cesnak. Po ďalšom zovretí vývaru varíme na miernom ohni cca 15 minút.

  3. 3

    Po 15 minútach pridáme fazule z konzervy a všetko spolu varíme ešte asi 10 min. Na záver pridáme sušenú majoránku a odstavíme. Dosolíme podľa chuti a podávame.

Diskusia k receptu

6 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: