Galantína z kurčaťa na šošovicovom šaláte
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
50 minút príprava |
100 minút tepelná úprava |
Postup- Kurča dobre umyjeme a vykostíme. Vykostené kurča roztiahneme a hrubšie časti narežeme. Osolíme, okoreníme, naplníme plnkou z kuracieho fášu (rozmixovaným kuracím mäsom), zmiešaným s restovanými šampiňónmi, kúskami údeného mäsa, najemno nakrájanou kapiou a bylinkami. Opatrne uzavrieme a previažeme potravinárskou niťou, aby plnka nevytiekla.
- Dáme na pekáč, posypeme zmesou korenia na kurča a pomaly pečieme asi hodinu alebo dlhšie, podľa veľkosti. Keď je kurča upečené, necháme ho vychladnúť a nakrájame.
- Šalotku opražíme na oleji, pridáme hnedú šošovicu a zalejeme 200 ml vývaru. Dusíme do polomäkka, pridáme červenú šošovicu a ešte podusíme. Tekutinu necháme odpariť, šošovicu vysypeme na plech a necháme vychladnúť. Pridáme koriander, parmezán a olúpané paradajky, nakrájané na kocky. Osolíme, okoreníme, pridáme ocot a olej. Uložíme na tanier a na šošovicu dáme plátky galantíny. Ozdobíme petržlenovou vňaťou.
|