Galantína z kurčaťa na šošovicovom šaláte

Autor receptu: redakcia

4
porcie
50 minút
príprava
100 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Kurča dobre umyjeme a vykostíme. Vykostené kurča roztiahneme a hrubšie časti narežeme. Osolíme, okoreníme, naplníme plnkou z kuracieho fášu (rozmixovaným kuracím mäsom), zmiešaným s restovanými šampiňónmi, kúskami údeného mäsa, najemno nakrájanou kapiou a bylinkami. Opatrne uzavrieme a previažeme potravinárskou niťou, aby plnka nevytiekla.
  2. Dáme na pekáč, posypeme zmesou korenia na kurča a pomaly pečieme asi hodinu alebo dlhšie, podľa veľkosti. Keď je kurča upečené, necháme ho vychladnúť a nakrájame.
  3. Šalotku opražíme na oleji, pridáme hnedú šošovicu a zalejeme 200 ml vývaru. Dusíme do polomäkka, pridáme červenú šošovicu a ešte podusíme. Tekutinu necháme odpariť, šošovicu vysypeme na plech a necháme vychladnúť. Pridáme koriander, parmezán a olúpané paradajky, nakrájané na kocky. Osolíme, okoreníme, pridáme ocot a olej. Uložíme na tanier a na šošovicu dáme plátky galantíny. Ozdobíme petržlenovou vňaťou.