Fazuľový guľáš s údeným kolenom

Autor receptu: moncici95

Klasický maďarský babgulyás

10
porcií
225 minút
príprava

Postup

  1. Údené koleno si umyjeme pod vodou a dáme variť spolu s fazuľou a bobkovým listom.
  2. Z hovädziny si uvaríme hovädzí perkelt: http://varecha.pravda.sk/recepty/hovadzi-perkelt-z-lapsaru/34612-recept.html
  3. Keď je už koleno mäkké, vyberieme ho a dáme chladiť. Po ochladení ho nakrájame na kocky pribl. 1,5 x 1,5 cm. Vývar ochutnáme, ak je veľmi slaný, rozriedime ho vodou.
  4. Do polomäkkého hovädzieho perkeltu vlejeme kolenový :o) vývar spolu s fazuľou a pridáme nakrájané údené koleno spolu so zeleninou. Zeleninu si môžeme nakrájať na kocky, alebo ju dáme v celku.
  5. Zo smotany, hl. múky a 5 mesiačikov cesnaku si pripravíme "zátrepku". Do misky zo zátrepkou pomaly dolievame horúcu zmes z hrnca aby sa nám smotana nezrazila, po dosiahnutí optimálnej teploty zmes vlejeme do hrnca.
  6. Nakoniec si rozrobíme cestovinu z múky, vajíčka a soli a postrúhame na strúhadle priamo do polievky. Necháme zovrieť a polievku odstavíme. Dobrú chuť !