Fazuľová polievka
Fazuľová polievka na kyslo (fotorecept)
Autor receptu: civavasissi
Väčšinou robím takýmto spôsobom šošovicu, no aj fazuľa takto pripravená je skvelá. Podávala som s pagáčmi zo zvyšnej
zemiakovej kaše, recept na pagáče pridám zvlášť.
12 porcií |
10 minút príprava |
150 minút tepelná úprava |
Postup
- Do veľkého hrnca som dala fazuľu, koreniny, rebrá, klobásu, cibuľu a cesnak. Nesoliť! Zaliala som vodou a dala variť.
- Očistila som zemiaky a nakrájala ich na malé kúsky.
- Keď polievka začala vrieť, pridala som zemiaky aj s vodou. Stále nesolíme.
- Keď sa rebrá a klobása uvarili, vybrala som ich, klobásu som pokrájala na kúsky, z rebier som vybrala kosti, dala ich psíkovi a mäso som tiež pokrájala. Fazuľu som nechala variť, kým nezmäkne a prichystala som si veci na dokončenie polievky - kyslú smotanu a ocot.
- Keď fazuľa zmäkla, vrátila som do hrnca mäso, pridala som smotanu, ocot a soľ. Ja som zahustila múkou, správnejšie je zemiakom.
- A ide sa papať, dobrú chuť.