Fazuľová polievka

Fazuľová polievka na kyslo (fotorecept)

Autor receptu: civavasissi

Väčšinou robím takýmto spôsobom šošovicu, no aj fazuľa takto pripravená je skvelá. Podávala som s pagáčmi zo zvyšnej zemiakovej kaše, recept na pagáče pridám zvlášť.

12
porcií
10 minút
príprava
150 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Do veľkého hrnca som dala fazuľu, koreniny, rebrá, klobásu, cibuľu a cesnak. Nesoliť! Zaliala som vodou a dala variť.
  2. Očistila som zemiaky a nakrájala ich na malé kúsky.
  3. Keď polievka začala vrieť, pridala som zemiaky aj s vodou. Stále nesolíme.
  4. Keď sa rebrá a klobása uvarili, vybrala som ich, klobásu som pokrájala na kúsky, z rebier som vybrala kosti, dala ich psíkovi a mäso som tiež pokrájala. Fazuľu som nechala variť, kým nezmäkne a prichystala som si veci na dokončenie polievky - kyslú smotanu a ocot.
  5. Keď fazuľa zmäkla, vrátila som do hrnca mäso, pridala som smotanu, ocot a soľ. Ja som zahustila múkou, správnejšie je zemiakom.
  6. A ide sa papať, dobrú chuť.