Fazuľová polievka
Fazuľová polievka ako od babičky
Autor receptu: redakcia
Takto fazuľovú polievku varila moja stará mama.
6 porcií |
15 minút príprava |
60 minút tepelná úprava |
Postup
- Fazuľu namočíme do studenej vody na 12 hodín. Následne scedíme a dáme variť do čistej vody približne na 1 hodinu, kým nezmäkne.
- Medzitým očistíme zeleninu. Mrkvu a petržlen nakrájame na kolieska alebo polkolieska, zeler na malé kocky, stonkový zeler nadrobno. Cibuľu a cesnak tiež nasekáme nadrobno.
- Na masle opražíme cibuľu do sklovita, pridáme bobkový list, mletú červenú papriku, soľ, korenie a krátko orestujeme. Pridáme cesnak, nakrájanú zeleninu, zelerovú a petržlenovú vňať, podlejeme troškou vody a dusíme, pričom podľa potreby dolievame vodu.
- Pridáme uvarenú fazuľu aj s vodou, v ktorej sa varila, a spolu ešte chvíľu povaríme.
- Na záver pridáme lyžicu umeoctu a vyberieme stonky vňatí. Polievku podávame horúcu.