Fazuľová polievka

Fazuľová polievka ako od babičky

Autor receptu: redakcia

Takto fazuľovú polievku varila moja stará mama.

6
porcií
15 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Fazuľu namočíme do studenej vody na 12 hodín. Následne scedíme a dáme variť do čistej vody približne na 1 hodinu, kým nezmäkne.
  2. Medzitým očistíme zeleninu. Mrkvu a petržlen nakrájame na kolieska alebo polkolieska, zeler na malé kocky, stonkový zeler nadrobno. Cibuľu a cesnak tiež nasekáme nadrobno.
  3. Na masle opražíme cibuľu do sklovita, pridáme bobkový list, mletú červenú papriku, soľ, korenie a krátko orestujeme. Pridáme cesnak, nakrájanú zeleninu, zelerovú a petržlenovú vňať, podlejeme troškou vody a dusíme, pričom podľa potreby dolievame vodu.
  4. Pridáme uvarenú fazuľu aj s vodou, v ktorej sa varila, a spolu ešte chvíľu povaríme.
  5. Na záver pridáme lyžicu umeoctu a vyberieme stonky vňatí. Polievku podávame horúcu.