Fazuľová nátierka - White bean pate (fotorecept)

Autor receptu: babav

Biela fazula ,mrkva,cibula, cesnak a cerstve bylinky su zastupene v chutnej vyzivnej pomazanke ,ktoru som upiekla podla receptu z NY Times magazinu.

8
porcií
15 minút
príprava
45 minút
na 160 °C

Suroviny

Postup

  1. Pouzite suroviny.
  2. Bielu uvarenu fazulu z konzervy som precedila, preplachla na sitku studenou vodou a nechala odtiect. Cibulu,bmrkvu a cesnak som nakrajala, petrzlenovu vnat a salviu nasekala, stavu z citrona vytlacila.
  3. V panvici som na polovicnej davke oleja 5 minut prazila cibulu, mrkvu a cesnak.
  4. Potom som pridala nasekany petrzlen a salviu a dusila spolu dalsich 5 minut.
  5. Hotovu zmes som nechala vychladnut.
  6. Fazulu, zvysok oleja, citronovu stavu a vajcia som rozmixovala na hladko. Pridala som vychladnutu cibulovu zmes a vsetko spolu znova rozmixovala. Nakoniec este sol a cerstve cierne korenie.
  7. Formu na pecenie som vymastila maslom a naplnila hotovou zmesou.
  8. Piekla som 45 minut v rure predhriatej na 160 stupnov C.
  9. Hotova pomazanka chuti vyborne tepla aj studena, s chlebom, alebo slanymi pecivom. U nas sme ju konzumovali s "whole wheat pita bread".... v podstate dute chlebove placky.