Fazuľová nátierka - White bean pate (fotorecept)
Autor receptu: babav
Biela fazula ,mrkva,cibula, cesnak a cerstve bylinky su zastupene v chutnej vyzivnej pomazanke ,ktoru som upiekla podla receptu z NY Times magazinu.
8 porcií |
15 minút príprava |
45 minút na 160 °C |
Postup
- Pouzite suroviny.
- Bielu uvarenu fazulu z konzervy som precedila, preplachla na sitku
studenou vodou a nechala odtiect. Cibulu,bmrkvu a cesnak som
nakrajala, petrzlenovu vnat a salviu nasekala, stavu z citrona
vytlacila.
- V panvici som na polovicnej davke oleja 5 minut prazila cibulu,
mrkvu a cesnak.
- Potom som pridala nasekany petrzlen a salviu
a dusila spolu dalsich 5 minut.
- Hotovu zmes som nechala vychladnut.
- Fazulu, zvysok oleja, citronovu stavu a vajcia som rozmixovala na
hladko. Pridala som vychladnutu cibulovu zmes a vsetko spolu
znova rozmixovala. Nakoniec este sol a cerstve cierne korenie.
- Formu na pecenie som vymastila maslom a naplnila hotovou zmesou.
- Piekla som 45 minut v rure predhriatej na 160 stupnov C.
- Hotova pomazanka chuti vyborne tepla aj
studena, s chlebom, alebo slanymi pecivom.
U nas sme ju konzumovali s "whole wheat
pita bread".... v podstate dute chlebove
placky.