Fašírky

Fašírky so sírovcom (fotorecept)

Autor receptu: eruska25

Mäsové fašírky obohatené o sírovec - výbornú hubu, ktorá rastie na listnatých stromoch.

4
porcie
30 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Postup

  1. Manžel doniesol sírovec, v prvý deň som mäkké konce vyprážala, dnes prišli na rad fašírky.
  2. Sírovec som povarila v osolenej vode asi 2 minúty, prudko ochladila a zomlela na mäsovom mlynčeku, zomlela som aj mäso. Rožky som natrhala, na chvíľu namočila do vody a vyžmýkala a dala ich do misy s mäsom a hubami. Nakrájanú cibuľu som opražila na troche masti a tiež pridala do misy.
  3. Ďalej vajíčka, pretlačený cesnak, soľ, korenie, majorán a nasekanú petržlenovú vňať.
  4. Hotovo, ochutené.
  5. Ja už roky nerobím malé fašírky, ale môžu sa. Placičky sa obalia v strúhanke a vyprážajú. Ja robím na vymastenom pekáči 2 valčeky, podlejem trochu vodou a dám piecť pri 180 °C asi 1 hodinu. Počas pečenia som vodu ešte dolievala. Do stredu valčeka sa môžu dať uvarené celé vajíčka, ale syn to nemá rád, tak sme mali bez.
  6. Upečené.
  7. Tieto lahodné fašírky sme mali so zemiakovou kašou.