Fašírka

Fašírka pečená vcelku (fotorecept)

Autor receptu: kucharka

U nás veľmi obľúbený recept.

6-8
porcií
10 minút
príprava
50 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Chlieb namočíme v mlieku a vajíčku. Cibuľu posekáme a cesnak rozpučíme. Všetky suroviny spolu dobre premiešame a necháme aspoň 1/2 hodiny odležať v chlade. Mäsovou zmesou naplníme formu na srnčí chrbát.
  2. Formu vložíme do väčšieho pekáča, zalejeme studenou vodou, asi do 3/4 výšky formy a prikryjeme ju alobalom. Pečieme na 180 stupňov, 40-45 minút.
  3. Odstránime alobal a dopečieme, asi 10 minút odokryté, aby sa vytvorila chrumkavá opečená kôrka. Tým, že je fašírka najskôr prikrytá alobalom, je vo vnútri šťavnatá a kôrka je chrumkavá.
  4. Môžeme podávať teplé, nám najviac chutí so zemiakmi a zeleninou... Alebo studené, s chlebom, horčicou, uhorkou a chrenom.