Fašírka
Fašírka pečená vcelku (fotorecept)
Autor receptu: kucharka
U nás veľmi obľúbený recept.
6-8 porcií |
10 minút príprava |
50 minút na 180 °C |
Postup
- Chlieb namočíme v mlieku a vajíčku. Cibuľu posekáme a cesnak rozpučíme. Všetky suroviny spolu dobre premiešame a necháme aspoň 1/2 hodiny odležať v chlade.
Mäsovou zmesou naplníme formu na srnčí chrbát.
- Formu vložíme do väčšieho pekáča, zalejeme studenou vodou, asi do 3/4 výšky formy a prikryjeme ju alobalom.
Pečieme na 180 stupňov, 40-45 minút.
- Odstránime alobal a dopečieme, asi 10 minút odokryté, aby sa vytvorila chrumkavá opečená kôrka.
Tým, že je fašírka najskôr prikrytá alobalom, je vo vnútri šťavnatá a kôrka je chrumkavá.
- Môžeme podávať teplé, nám najviac chutí so zemiakmi a zeleninou... Alebo studené, s chlebom, horčicou, uhorkou a chrenom.